Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citigroup: Profit in scadere cu 12% in trimestrul al doilea

Citigroup: Profit in scadere cu 12% in trimestrul al doilea


Profitul net al Citigroup a scazut cu 12% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, in urma reducerii veniturilor si a unui castig mic din reevaluarea datoriilor, dar a fost peste asteptarile analistilor.

Citigroup s-a concentrat pe dezvoltarea operatiunilor din strainatate si reducerea cheltuielilor.

Rezultatele din trimestrul al doilea au fost influentate negativ de aprecierea dolarului, dar au beneficiat de cresterea operatiunilor in domeniul creditelor ipotecare in America de Nord, sustinute de dobanzile scazute si programele guvernamentale pentru proprietarii de locuinte cu probleme la rambursarea imprumuturilor, transmite MarketWatch.

Profitul net din trimestrul al doilea a stagnat fata de primele trei luni ale anului.

Veniturile au scazut cu 9,7% comparativ cu intervalul similar de anul trecut, la 18,6 miliarde de dolari si s-a redus usot fata de primele trei luni, dupa ce un castig de 219 milioane de dolari din reevaluarea datoriilor a fost cu mult mai mic fata de pierderile din trimestrele precedente.

Portofoliul de imprumuturi al bancii a urcat cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 655 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 773 ori