Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect de reabilitare a 60 km de cale ferata in Hunedoara, estimat la 1,2 miliarde euro

Proiect de reabilitare a 60 km de cale ferata in Hunedoara, estimat la 1,2 miliarde euro


CFR vrea sa contracteze lucrari de modernizare a 60,6 kilometri de cale ferata, pe traseul Ilteu (localitate situata in Arad, la granita cu judetul Hunedoara) - Simeria (Hunedoara), proiectul impartit in doua loturi avand o valoare totala estimata la 5,45 miliarde lei (1,21 miliarde euro), cu TVA.

Lucrarile fac parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria (componenta a Coridorului IV Pan - European), finantat prin Programul Operational Sectorial de Transport.

Primul lot vizeaza modernizarea subtronsonului Cap Y Ilteu - Gurasada, cu o lungime de 19,78 kilometri si o valoare estimata la 1,76 miliarde lei, fara TVA. Pentru lotul al doilea, Gurasada- Simeria, de 40,88 kilometri, lucrarile au fost estimate la 2,63 miliarde lei, fara TVA.

Contractele vor fi atribuite prin licitatie restransa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani de la data adjudectarii.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 3 aprilie.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2098 ori