CFR grabeste plata datoriilor: Contributiile la stat au ajuns la zi

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 16:28
1228 citiri
CFR grabeste plata datoriilor: Contributiile la stat au ajuns la zi

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a anuntat intensificarea platilor, din surse proprii, catre furnizori, pe fondul unui nivel mai bun de incasare a veniturilor contractuale.

CFR isi va plati cu prioritate datoriile acumulate din 2012.

"Pentru prima data, in ultima perioada, am reusit sa sustinem din surse proprii un nivel dinamic de efectuare a platilor catre furnizorii nostri. Pentru ca am rezolvat problema stopajului la sursa, dupa ce am reusit sa ajungem la zi cu plata contributiilor angajatului la bugetul de stat, am creat premisele unui flux alert al platilor catre furnizori", a declarat Dimitris Sophocleous, directorul general al CFR SA.

Conducerea CFR isi asuma responsabilitate pentru implementarea angajamentelor asumate fata de institutiile financiare internationale, incluse in planul de management, in vederea transformarii pozitive a companiei prin cresterea veniturilor si reducerea costurilor, pe fondul unei mai bune gestionari a situatiei economico-financiare.

CFR SA a incheiat anul 2012 cu o pierdere operationala de 550 milioane de lei si un profit contabil de un miliard de lei.

CFR are de incasat 1,7 miliarde de lei si datorii totale de 1,6 miliarde lei. Compania are arierate catre bugetul de stat in valoare de 610 milioane de lei, iar catre furnizorii de energie de 410 milioane de lei.

Societatea acumuleaza in fiecare luna aproape 40-45 milioane lei datorii catre stat.

Din iunie 2012 si pana la sfarsit de an s-a acumulat aproximativ 500 milioane lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#datorii cfr, #plan afaceri CFR, #vanzari CFR , #stiri CFR