Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Una dintre companiile care se bat sa cumpere CFR Marfa nu si-a platit angajatii de 2 luni

Una dintre companiile care se bat sa cumpere CFR Marfa nu si-a platit angajatii de 2 luni


Angajatii "Remarul 16 februarie" au declansat un protest spontan, vineri, pentru ca nu si-au platit salariile de doua luni. Societatea este controlata de omul de afaceri Calin Mitica, unul dintre cei trei ofertanti pentru achizitia CFR Marfa.

"Asteptand deja de o luna restantele salariale, muncitorii au inrerupt astazi lucrul, dorind sa aiba o discutie cu conducerea societatii cu privire la situatia de fapt. Dorinta lor era de a se achita obligatiile salariale, respectiv salariul si avansul si lichidarea lunii aprilie. Firma are restant un salariu intreg, pe o luna de zile. Directorul general tocmai a sosit din Bulgaria si a discutat cu muncitorii si le-a promis ca azi, pana la ora 16, toate obligatiile vor fi achitate", a declarat Valer Marian, presedintele Organizatiei Sindicale "16 februarie", citat de CityNews.ro.

Asocierea Transferoviar Grup (TFG) - companie controlata de Calin Mitica si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria a depus o oferta de participare la privatizarea CFR Marfa. Pe lista candidatilor se mai regaseste OmniTRAX si Grup Feroviar Roman (GFR), insa toate ofertele au fost respinse deoarece nu indeplineau toate clauzele din caietul de sarcini.

"Cei trei participanti - patru au fost cei care au cumparat caietul de sarcini - aveau cate o problema in dosar si nu se putea merge mai departe fara riscul de a fi contestat. Atunci am decis, cu domnul Fenechiu, astazi (nr. ieri, 16.05.2013) am avut o discutie destul de lunga in sedinta de Guvern pe aceasta tema ... ne-a propus si am fost de acord practic sa-i declare necalificati si astazi sa reia procedura, in asa fel incat saptamana viitoare sa poate sa se califice probabil cei trei sau poate chiar mai multi", a afirmat Ponta.

Licitatia va fi reluata saptamana viitoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1496 ori