Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu: Implicarea CEC si BNR in Fondul Roman de Investitii, o "nastrusnicie"

Videanu: Implicarea CEC si BNR in Fondul Roman de Investitii, o "nastrusnicie"

Ideea implicarii CEC si BNR in Fondul Roman de Investitii este o "nastrusnicie" si nu apartine Ministerului Economiei, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Adriean Videanu.

"Vreau sa clarific informatiile legate de Fondul Roman de Investitii. Ideea implicarii CEC si BNR nu ne apartine, este o nastrusnicie care circula in anumite medii. Noi vrem ca acest cont sa fie alimentat cu active bune si cu participatii la companiile nationale", a afirmat Videanu intr-o conferinta de presa.

Fondul pregatit de Guvern pentru finantarea proiectelor majore de investitii va fi constituit din actiunile minoritare ale statului la companii, dar si dintr-un aport in numerar al CEC Bank si, cel mai probabil, din banii obtinuti anterior din privatizari si plasati de trezorerie in conturile BNR, conform proiectului de lege privind infiintarea si functionarea Fondului, obtinut de MEDIAFAX.

Noul instrument de investitii al statului va fi denumit "Fondul Roman de Investitii"si va prelua in portofoliu, in maximum doua luni de la constituire, participatiile minoritare ale statului.

Proiectul reprezinta o varianta de lucru aflata in discutie la nivelul Guvernului si transmisa spre consultare ministerelor implicate, iar forma finala va fi remisa Comisiei Europene inainte de aprobarea de catre Executiv. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1475 ori
Citeste mai multe desprevideanu cec bnr fondul roman de investitii