CEC va plati banii expropriatilor de pe viitoarea centura a Aradului

Luni, 22 Iunie 2009, ora 15:30
1577 citiri
CEC va plati banii expropriatilor de pe viitoarea centura a Aradului

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru a anuntat, luni, ca Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara incepe, in aceasta saptamana, plata despagubirilor pentru persoanele expropriate de terenurile pe care se construieste centura Aradului in regim de autostrada, relateaza NewsIn.

"In zilele de 24 si 25 iunie, CEC va incepe sa plateasca sumele de bani acelor persoane care au acceptat oferta de expropriere.

In cazul celorlalte persoane, care s-au adresat justitiei, banii se vor consemna la CEC pana la pronuntarea unor sentinte definitive si irevocabile", a declarat secretarul de stat Eusebiu Pistru.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a mai spus ca lucrarile la centura Aradului in regim de autostrada vor incepe in momentul in care firma constructoare isi va cere avansul de plata.

De asemenea, Eusebiu Pistru a anuntat ca la rectificarea bugetara din luna iulie vor fi alocate si sumele necesare exproprierii si inceperii lucrarilor in cazul autostrazii Arad - Timisoara.

Pentru declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica "Varianta de ocolire a municipiului Arad" a fost emisa o hotarare de Guvern, iar suma aprobata este de 134.954.000 lei si vizeaza exproprierea a 147 de imobile.

Consortiul spaniolo-austriac JV FCC-Porr a castigat licitatia internationala pentru realizarea contractului de proiectare si executie a lucrarilor la varianta de ocolire a municipiului Arad, in regim de autostrada.

Proiectul de infrastructura cuprinde constructia a 12.250 metri de autostrada, 13 poduri si patru noduri rutiere.

Contractul a fost atribuit consortiului JV FCC-Porr in aprilie 2009, iar termenul de executare a lucrarii este aprilie 2011.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#CEC, #bani, #centura, #expropriati, #arad , #stiri CEC