Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank isi majoreaza capitalul social cu 52,9 milioane lei

CEC Bank isi majoreaza capitalul social cu 52,9 milioane lei

Statul a decis majorarea capitalului social al CEC Bank cu 52,9 milioane lei, la 1,047 miliarde lei si a decis numirea a doi vicepresedinti noi si a unui nou membru al Consiliului de Administratie (CA), a anuntat marti banca, relateaza Newsin.

Astfel, Adunarea Generala a Actionarilor din 5 aprilie a aprobat rezultatele financiare ale CEC Bank pe anul 2010 si a decis majorarea capitalului social al bancii cu suma de 52,9 milioane lei (49,9 milioane lei din profitul anului 2010 si 3 milioane lei din reevaluarea unor terenuri pentru care banca a obtinut titlurile de proprietate).

"Actionarul CEC Bank SA, respectiv statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a decis de asemenea ca, incepand cu data de 11 mai 2011, data la care expira mandatul actualului Consiliu de Administratie, componenta acestuia pentru o perioada de patru ani va fi urmatoarea: Radu Gratian Ghetea, director general si presedinte al Consiliului de Administratie, Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepresedinte si membru al CA, Mihaela Lucica Popa si Andrei-Razvan Micu, vicepresedinti si membri ai CA", se arata in comunicat.


Astfel, prim-vicepresedintele CEC Bank, Gheorghe Carabasan, urmeaza sa fie inlocuit de Andrei Liviu Stamatian, iar vicepresedintele Cristian Tudorancea de Andrei-Razvan Micu. Totodata, Valentin Mavrodin urmeaza sa il inlocuiasca in functia de membru al CEC Bank pe Dan Tudor Lazar.


De asemenea, in noul CA exista sapte membri, respectiv Ciprian Badea, Bogdan Alexandru Dragoi, Mihai Gogancea-Vatasoiu, Ene Dinga, Gheorghe Pogea, Dragos Ionut Banescu si Valentin Mavrodin.


CEC Bank a obtinut anul trecut un profit inainte de impozitare de 65,13 milioane lei, in crestere cu 30,16% fata de 2009, cand a fost de 50,04 milioane lei. Veniturile nete din activitatea bancara (exclusiv provizioane credite) au crescut in anul 2010 cu circa 7,4% fata de anul 2009, ca urmare a cresterii puternice a venitului net din dobanzi (+24,2%).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2231 ori