BVB a crescut in prima parte a sedintei, dupa decizia Curtii Constitutionale a Germaniei

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:36
1109 citiri
BVB a crescut in prima parte a sedintei, dupa decizia Curtii Constitutionale a Germaniei

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,72% in prima parte a sedintei, continuand sa urmeze linia burselor vest-europene, sustinute de decizia pozitiva a Curtii Constitutionale a Germaniei privind participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate.

MES a primit unda verde. Contributia Germaniei, limitata la 190 de miliarde de euro

La mijlocul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,77%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 0,76%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 13.10, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in crestere cu 0,8%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,65% peste nivelul de marti, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, era cu 1,1% peste nivelul de referinta.

Lichiditatea de pe segmentul de actiuni era de 15 milioane lei (3,3 milioane euro).

Actiunile Erste Bank (EBS) au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 5,1 milioane lei, iar pretul a crescut cu 3,45%, la 81 lei ( circa 18 euro).

Titlurile bancii austriece au fost influentate de evolutia de pe bursa de la Viena, aceasta fiind piata principala a actiunilor respective. Astfel, market makerii de la BVB au ridicat pretul pentru a-l aduce la un nivel apropiat celui de la Viena, unde actiunile se tranzactionau la ora transmiterii stirii la un pret de 18,29 euro.

#BVB evolutie miercuri, #indici BVB miercuri, #BVB decizie Germania, #evolutie actiuni BVB , #Tranzactii bursiere