Stolojan: la BNR sau Guvern, important e sa intre valuta in Romania

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 11:34
1494 citiri
Stolojan: la BNR sau Guvern, important e sa intre valuta in Romania

"Indiferent ca banii intra la BNR sau intra la Guvernul Romaniei, ei intregesc rezerva internationala in valuta a Romaniei. Guvernul va schimba acesti bani la BNR, nu la ghiseele de schimb valutar din Bucuresti. Important e sa intre valuta in Romania (…) orice intrare de valuta contribuie la stabilitatea monedei nationale" a declarat liderul PDL, Theodor Stolojan, intr-un interviu acordat Bloombiz.

"Daca nu va lua aceasta transa de la CE si FMI, imprumuturile pe care le va lua Romania vor fi mai scumpe. Romania trebuie sa caute resurse mergand pe piata interna de capital sau pe piata international. O alta sursa este sa ne intoarcem cu fata spre cheltuielile publice, sa facem o analiza foarte clara si sa continuam actiunea pe care Emil Boc a inceput-o, aceea de a rationaliza cheltuielile publice".

"Indiferent ca banii intra la BNR sau intra la Guvernul Romaniei, ei intregesc rezerva internationala in valuta a Romaniei. Guvernul va schimba acesti bani la BNR, nu la ghiseele de schimb valutar din Bucuresti. Important e sa intre valuta in Romania, indiferent ca intra in sectorul privat sau in sectorul public. Orice intrare de valuta contribuie la stabilitatea monedei nationale".

Cota unica vs. TVA

"Eu nu sunt pentru schimbarea impozitelor la forma actuala sub nici o forma. Sa mentinem cota unica, sa mentinem TVA-ul. TVA-ul la fel, cu o cota unica aplicata peste tot. Sa lasam povestile astea cu aplicarea cotelor mai mici in anumite sectoare.

Cand ai impozit pe veniturile persoanelor si firmelor de 16%, nu-ti mai permiti sa te joci si cu cota de TVA. Cei care au cote de TVA reduse, in general au cote de impozit mai mare pe veniturile persoanelor sau firmelor".

"Trebuie sa avem grija de mentinerea cotelor de impozite la nivelul actual si intoarcerea cu fata in mod serios la analiza fiecarei cheltuieli publice prevazute in bugetul tarii si in bugetele locale, pentru ca aici avem inca foarte multa risipa".

 

 

#bnr, #cota, #impozit, #stolojan, #tva, #unica , #stiri BNR