MFP a lansat doua ghiduri de restructurare judiciara a creditelor

Vineri, 04 Martie 2011, ora 12:02
1387 citiri
MFP a lansat doua ghiduri de restructurare judiciara a creditelor

Ministerul Finantelor a prezentat, joi, in cadrul unui seminar, doua ghiduri de restructurare judiciara a creditelor elaborate de un grup de lucru format din reprezentanti ai MFP, ai Ministerul Justitiei si ai BNR, cu asistenta tehnica a Bancii Mondiale, se arata intr-un comunicat al MFP.

"Ghidul pentru restructurarea extrajudiciara a imprumuturilor cu garantii ipotecare" si "Ghidul pentru restructurarea extrajudiciara a obligatiilor societatilor comerciale" stabilesc principiile pentru derularea negocierilor dintre persoanele fizice aflate in dificultate financiara si creditorii acestora in scopul restructurarii extrajudiciare a imprumuturilor garantate cu ipoteci.

De asemenea, ghidurile contin principiile pentru derularea negocierilor dintre societatilor comerciale debitoare si creditorii acestora in scopul restructurarii extrajudiciare a datoriilor societatilor comerciale.

Ghidurile au fost elaborate in cadrul imprumutului pentru politici de dezvoltare contractat de la BIRD, parte a grupului Bancii Mondiale.

In cadrul seminarului de promovare a acelor doua ghiduri s-a discutat si despre ghidurile de restructurare a datoriilor societatilor si legea concordatului preventiv, perspectivele creditorilor si debitorilor in utilizarea restructurarilor extrajudiciare.

Totodata, s-au prezentat studii de caz privind utilizarea ghidurilor si modele de succes, rolul autoritatilor guvernamentale si celor judecatoresti in facilitarea utilizarii principiilor din ghiduri.

La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor publice care au contribuit la redactarea ghidurilor, specialisti din instittiile financiare bancare si nebancare, case de avocatura, practicieni in domeniul insolventei si experti internationali din domeniu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#mfp, #restructurare judiciara, #credite , #stiri BNR