Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP a atras luni 1,47 miliarde lei prin titluri la un an

MFP a atras luni 1,47 miliarde lei prin titluri la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la un an in valoare de 1,47 miliarde lei (343 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1 miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 3,97 miliarde lei.

La licitatia anterioara cu scadenta la un an, din 22 noiembrie, Ministerul de Finante a vandut certificate de trezorerie cu discont in valoare de un miliard de lei, la un randament mediu de 7,22%.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna decembrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

MFP a luat din piata 4,37 miliarde lei prin titluri de stat in noiembrie, precum si 1,31 miliarde euro.

In octombrie, ministerul a atras 3,096 miliarde lei, sub nivelul programat de 4,6 miliarde lei.

In trimestrul al treilea, MFP a reusit sa colecteze numai 6,52 miliarde lei din piata locala, cu mult sub nivelul programat de 13-15 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1366 ori