Depozitele bancare au crescut cu 1,7% in iulie fata de luna anterioara

Miercuri, 24 August 2011, ora 12:24
908 citiri
Depozitele bancare au crescut cu 1,7% in iulie fata de luna anterioara

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in iulie un avans de 1,7% fata de luna precedenta, la 177,22 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 2,2%, iar cele in valuta cu 0,7%, potrivit datelor BNR, transmite NewsIn.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in iulie de 5,5%, mai arata datele publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In iulie, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 1,8% fata de luna precedenta, la 67,86 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au sporit cu 2,7%, la 48,59 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei au avansat cu 1,1% fata de iunie, la 40,16 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor s-au diminuat cu 0,3%, pana la 20,61 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 11,1%. Fata de iulie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 9,5%, iar cele ale firmelor cu 13,4%.

Fata de finalul lunii iulie 2010, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor s-au redus cu 3,7%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei si cu 3,6% pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 1,9% in iulie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 13,1%.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#depozite bancare, #criza, #depozite bancare lei , #stiri BNR