Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BMW investeste 530 milioane euro in productia unui automobil electric de oras

BMW investeste 530 milioane euro in productia unui automobil electric de oras

BMW, cel mai mare producator de automobile de lux din lume, va investi 530 milioane de euro pentru fabricarea automobilului electric de oras Megacity, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Investitiile includ construirea unei noi fabrici de fibra de carbon in Statele Unite si 400 de milioane de euro pentru extinderea unei fabrici din Leipzig a BMW, urmand ca in total sa fie create peste 1.000 de locuri de munca.

"Cu acest vehicul, revolutionam productia de automobile", a declarat Norbert Reithofer, directorul general al grupului.


Fabrica din Leipzig, care asambleaza automobilul compact BMW Serie 1 si vehiculul sport utilitar X1, construieste zilnic 730 de unitati.


Prin intrarea in fabricatie a Megacity, BMW va infiinta 800 de posturi la aceasta fabrica.


Megacity, primul model electric al BMW, va fi disponibil pe piata din 2013.


Reithofer dezvolta Megacity pentru a respecta reglementarile mai stricte in domeniul mediului si a extinde gama de produse, in vederea majorarii vanzarilor la doua milioane de vehicule pana in 2020, de la 1,4 milioane unitati in acest an.


BMW va folosi fibra de carbon la caroseria Megacity (asa cum este cazul automobilelor de Formula 1), care este cu 50% mai usoara decat otelul, pentru a reduce greutatea masinii si a putea folosi o baterie mai mica.


BMW si SGL Carbon, cel mai mare furnizor de produse din carbon si grafit la nivel mondial, construiesc o fabrica de 100 de milioane de dolari in Moses Lake, Washington, unde vor fabrica materialul necesar modelului Megacity. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1507 ori
Citeste mai multe despreautomobil bmw electric investitii Megacity