Warren Buffett "pariaza" pe cea mai mare achizitie din istoria sa

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 17:38
1733 citiri
Warren Buffett "pariaza" pe cea mai mare achizitie din istoria sa

Fondul de investitii Berkshire Hathaway, al miliardarului american Warren Buffett, a anuntat marti "cea mai mare achizitie" din istoria sa, prin preluarea unui pachet de 77,4% din actiunile companiei de cai ferate Burlington Northern, pentru 44 miliarde dolari, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Prosperitatea viitoare a tarii noastre depinde de existenta unui sistem feroviar eficient si in stare buna", a afirmat Buffet, intr-un comunicat, subliniind ca, prin aceasta operatiune, mizeaza in primul rand pe viitorul economic al Statelor Unite.

"Imi  place sa fac un astfel de pariu", a completat el.

Berkshire Hathaway ofera 100 de dolari/titlu in numerar si actiuni pentru a cumpara actiunile pe care nu le detine inca ale grupului feroviar Burlington Northern Santa Fe (BNSF), specializat in transportul feroviar de marfuri si care include 390 de retele reunite intr-un singur grup in decursul unei perioade de 150 de ani.

Suma oferita pentru o actiune este mai mare cu 31% fata de cotatia de inchidere din sedinta bursiera de luni. Fondul de investitii isi asuma datoriile grupului feroviar, in valoare de 10 miliarde de dolari.

#warre, #.buffett, #achizitie, #companie , #stiri Berkshire Hathaway