Salariul mare nu mai e de ajuns pentru a primi un credit

Joi, 13 August 2009, ora 10:13
1054 citiri
Salariul mare nu mai e de ajuns pentru a primi un credit

Situatia economica dificila a angajatorului poate taia sansele unei persoane de a obtine un credit.

Credeati ca un salariu mare va garanteaza fara nicio problema accesul la un credit, anul acesta? Nu este chiar asa, spun brokerii, iar bancile confirma. "Bancherii se uita la situatia economica a angajatorului, tinand cont in acelasi timp si de domeniul in care activeaza firma, dar si de perspectivele de pe piata muncii pentru meseria pe care o are solicitantul.

Toate aceste informatii pot duce la respingerea dosarului, daca asa reiese din analiza de risc", a declarat pentru Gandul Anca Bidian, director general Kiwi Finance - firma specializata in intermedierea de credite.

De exemplu, daca un zidar, angajat al unei firme de constructii aflate in pragul falimentului si cu datorii la stat, se gandeste sa obtina un credit, sansele lui sunt minime, mai ales ca nici nu exista cerere de muncitori in acest sector. "Atunci cand va ramane fara loc de munca, muncitorul respectiv cu greu va mai gasi de lucru, avand in vedere ca este un exces de forta de munca pe acest segment", explica Bidian.

Lucrurile stau cu totul altfel pentru un neurochirurg, chiar si in cazul in care clinica unde lucreaza se inchide. Banca va spune da in cazul lui, pentru ca este putin probabil ca va intampina dificultati in gasirea unui loc de munca. Reprezentantii BCR, cea mai mare banca de pe piata romaneasca, confirma practica, una normala pe timp de criza, cu atat mai mult in momentul economic actual.

"Asa se intampla nu numai la BCR, fiind o practica generalizata la nivelul intregii piete bancare", ne-a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al bancii.

Si Raiffeisen tine cont de situatia industriei in care activeaza agentul economic, ca si de situatia economica a acestuia.

"Sunt aspecte determinante in luarea deciziei de finantare, putand duce fie la structuri de finantare in conditii mai restrictive, fie chiar la o decizie negativa in ceea ce priveste finantarea", ne-au declarat reprezentantii bancii. 

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#salariu, # credit, # criza, # faliment , #stiri BCR