Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reducerea cotei de impozitare la 10% nu va impulsiona creditarea

Reducerea cotei de impozitare la 10% nu va impulsiona creditarea

Vicepresedintele BCR, Oana Petrescu, a declarat ca masura de reducere a impozitului pe venit de la 16% la 10% nu va fi suficienta pentru a oferi mai multa incredere oamenilor sa se imprumute si ca lucrul cel mai important in momentul de fata este sa nu fie create noi dezechilbre, transmite NewsIn.

"Masura nu este suficienta (de reducere a impozitului pe venit la 10%, n.r.). Faptul ca oamenii vor avea mai multe venituri nu este suficient sa se asigure ca vor avea si de lucru peste un an, ca veniturile lor vor continua sa creasca.

Increderea trebuie data prin mai mult decat o simpla masura.


Daca ar fi fost parte dintr-un program in care relansam infrastructura, incepeam diverse proiecte, era credibil. Nu va da nici macar increde oamenilor sa se imprumute", a spus Petrescu.

Vicepresedintele BCR a precizat ca o reducere a cotei de impozitare nu este suficienta si nici nu ar rezolva problemele din Romania, important fiind in acest moment sa nu fie create dezechilibre noi.

Impozitul pe venit ar putea fi redus de la 16 la 10%, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal, initiate de PDL, care a primit raport favorabil din partea Comisiei de buget-finante a Senatului.

Propunerea vine sa modifice articolul 43 al Codului Fiscal, astfel incat veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii, precum si din alte surse, vor fi impozitate cu 10%, fata de nivelul actual de 16%, potrivit unui comunicat al Comisiei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori
Citeste mai multe desprebcr impozit petrescu venit