BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 28%

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 17:29
1374 citiri
BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 28%

Actionarii BCR Pensii au aprobat in ianuarie majorarea capitalului social cu 39 milioane lei, la 179 milioane lei, potrivit buletinului trimestrial publicat joi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Majorarea de capital s-a facut prin emiterea unui numar de 3,9 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 10 lei/actiune, se mentioneaza in raport.

In 2009, BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 65 milioane lei, pana la 140 milioane lei.

BCR Pensii administreaza al saptelea fond de pe piata de pensii obligatorii (pilon II) - fondul BCR -, cu active de 148,48 milioane lei si 310.873 participanti la finalul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), BCR Pensii administreaza al doilea fond, BCR Prudent, care are active nete de 47,66 milioane lei si 49.909 participanti.

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii cu Erste Bank.

Astfel, fondul BCR Prudent a fost preluat de BCR Pensii, controlat de Banca Comerciala Romana.

La sfarsitul lui martie, piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,97 miliarde lei (724,4 milioane euro).

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#bcr, #pensii, #capital, #social , #stiri BCR