Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 28%

BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 28%

Actionarii BCR Pensii au aprobat in ianuarie majorarea capitalului social cu 39 milioane lei, la 179 milioane lei, potrivit buletinului trimestrial publicat joi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Majorarea de capital s-a facut prin emiterea unui numar de 3,9 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 10 lei/actiune, se mentioneaza in raport.

In 2009, BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 65 milioane lei, pana la 140 milioane lei.

BCR Pensii administreaza al saptelea fond de pe piata de pensii obligatorii (pilon II) - fondul BCR -, cu active de 148,48 milioane lei si 310.873 participanti la finalul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), BCR Pensii administreaza al doilea fond, BCR Prudent, care are active nete de 47,66 milioane lei si 49.909 participanti.

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii cu Erste Bank.


Astfel, fondul BCR Prudent a fost preluat de BCR Pensii, controlat de Banca Comerciala Romana.

La sfarsitul lui martie, piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,97 miliarde lei (724,4 milioane euro).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1214 ori
Citeste mai multe desprebcr pensii capital social