BCR a finantat autoritatile publice locale cu peste 1,2 mld euro

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 14:09
943 citiri
BCR a finantat autoritatile publice locale cu peste 1,2 mld euro

BCR are in sold finantari pentru autoritatile publice locale de peste 1,2 miliarde euro, din care aproape jumatate au fost destinate proiectelor de infrastructura rutiera, a declarat, miercuri, Constantin Cojocaru, director Municipalitati Mari in cadrul BCR, transmite Mediafax.

Potrivit acestuia, BCR are o cota de piata pe acest segment de 72,6%, in conditiile in care numai anul trecut banca a acordat finantari de peste 180 de milioane de euro. 

Din soldul finantarilor au fost efectuate trageri de 3,2 miliarde lei.

Tragerile programate in acest an se ridica la aproximativ 500 de milioane de lei, dar banca are in vedere un produs care sa permita autoritatilor locale devansarea tragerilor programate pentru 2011, in acest an, fara a afecta fondul de indatorare si deficitul bugetar.

Ministerul de Finante a stabilit pentru acest an o limita de trageri din finantari pentru autoritatile locale de 1,3 miliarde lei.

Banca estimeaza pentru anul viitor trageri de aproximativ 150 de milioane de euro.

Dupa destinatia fondurilor acordate de BCR, investitiile la nivel national au mers in proportie de 49% catre lucrari pentru infrastructura rutiera, 20% catre lucrarari pentru ape si canale, 8% pentru reabilitarea cladirilor, 6% catre educatie si 17% catre spitale, reabilitare energie termica, mediu si iluminat public.

Din totalul finantarilor acordate, peste un miliard de euro au fost destinate municipalitatilor mari, care au venituri proprii de peste doua milioane de euro si 124 de milioane euro catre autoritati cu venituri sub 2 milioane de euro.

La nivel regional cele mai mari sume au fost indreptate catre Bucuresti, cu o pondere de 45%, impartita pe cele sase sectoare, urmata de regiunea Sud - 16%, Nord-Est - 13%, Vest - 8%, Nord-Vest - 7%, Centru - 6%, Sud-Vest - 3% si Sud-Est - 2%.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#bce, #finantari, #autoritati, #euro , #stiri BCR