Cum "promoveaza" Egiptul revolutiile?

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 23:43
1438 citiri
Cum "promoveaza" Egiptul revolutiile?

Agentiile de turism spera sa faca din piata Tahrir, centrul protestelor din Egipt, o mina de aur capabila sa rivalizeze cu piramidele, la cateva saptamani de la revolta care a alungat turistii occidentali din aceasta tara.

 

Aceasta piata enorma situata in centrul Cairo a devenit celebra dupa ce sute de mii de persoane au ocupat-o pentru a cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak, fortat sa demisioneze la 11 februarie dupa aproape 30 de ani in care s-a mentinut la putere.


Compania nationala Egyptair a postat pe site-ul sau de Internet si pe YouTube un filmulet intitulat "Aripile libertatii revolutiei egiptene", un montaj liric de inregistrari video ale revoltei urmate de imagini cu plajele de la Marea Rosie, piramidele si Sfinxul, intretaiat de citate flatante.

"Egiptenii au schimbat lumea (...). Lumea a luat nota de acest lucru", afirma presedintele american Barack Obama, in timp ce romancierul Paulo Coelho sustinea ca "lumea nu devine mai buna pentru oamenii risca ceva pentru a o face mai buna. Multumiri egiptenilor!".

Turismul, care a raportat 13 miliarde de dolari in 2010, respectiv 6 la suta din PIB-ul tarii, a fost foarte afectat de criza, determinand numeroase agentii de turism sa puna pe afis turismul "revolutionar".

"Este bine sa fim in piata Tahrir. Aceasta inseamna ca afacerile vor fi bune pe viitor", sustine Alaeddine Morsi, directorul El Wedian Tours, care isi are sediul in aceasta piata si care isi actualizeaza site-ul de Internet pentru a lauda imprejurimile.

"Turismul nu va muri niciodata in Egipt. Se poate imbolnavi dar nu va muri", a asigurat el, recunoscand insa ca afacerilor n-au fost niciodata la fel de proaste ca in timpul revolutiei.


Hotelurile sunt aproape goale, magazinele de suveniruri sunt goale, iar turistii inca ezita sa revina.

 

 

In mai, Morsi va intampina totusi 25 de americani pentru un tur care va ingloba piramidele, Luxor, Asswan, precum si bisericile si moscheile din Cairo.


Dar piata Tahrir, vazuta la televizor in timpul confruntarilor intre sustinatorii si opozantii lui Mubarak, apoi in timpul sarbatoririi plecarii presedintelui, este de acum ceruta de vizitatori.

"Multi oameni intreaba «vom trece prin Tahrir?» In ziua in care merg la Muzeul egiptean, merg in piata", a declarat el, referindu-se la muzeul antichitatilor din perioada faraonilor situat in apropiere.

Oficialii straini care au venit in vizita la Cairo dupa inlaturarea de la putere a lui Mubarak au tinut sa mearga in piata Tahrir.

Agentia flyingcarpettours.com pune deja la loc de cinste, pe site-ul sau, piata Tahrir. Directorul sau, Dhiaa Gamal, care a manifestat el insusi in piata, a afirmat ca grecii au fost primii care au obtinut vizite organizate, avand in program discutii cu manifestatii luna trecuta.

"Toate aceste emotii, acesti oameni de toate clasele sociale veniti sa protesteze m-au facut sa realizez ca locul a devenit un monument", explica el.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#turism revolutionar, #revolutie, #egipt, #protestele din egipt, #piata tahrir, #piramidele, #turismul din egipt , #stiri Barack Obama