Bancpost si-a majorat capitalul

Joi, 09 Iulie 2009, ora 16:13
1112 citiri
Bancpost si-a majorat capitalul

Bancpost si-a majorat capitalul social, dupa prima etapa de subscriere, cu 397,6 milioane lei, la 1,059 miliarde lei, prin capitalizarea primelor de emisiune existente in sold la finele lunii martie si aport in numerar, si anunta inceperea celei de-a doua faze de subscriere.

 

Actionarii Banspost au aprobat, pe 18 mai, majorarea capitalului social cu 429,4 milioane lei, de la 662,225 milioane lei la 1,09 miliarde lei, prin capitalizarea primelor de emisiune existente in sold la finele lunii martie, conversia unor datorii subordonate si aport de numerar, transmite Mediafax.

"Valoarea capitalului social al Bancpost este la finele primei perioade de subscriere in suma de 1,059 miliarde lei, rezultata din capitalizarea primelor de emisiune existente la data de 31 martie, de 213,858 milioane lei, si din aportul in numerar in suma de 183,81 milioane lei din partea actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta de 18 mai 2009", se arata intr-o hotarare a consiliului de administratie al bancii din data de 30 iunie.

Principalii actionari inregistrati in registru la data de 18 mai erau grupul elen EFG Eurobank, SIF Oltenia, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Banat - Crisana.

In luna iunie cele patru societati de investitii financiare actionari ai Bancpost si-a vandut participatiile de circa 3,5% fiecare catre grupul elen, astfel incat EFG Eurobank detine in urma tranzactiilor 98,67% din capitalul bancii.

Dupa prima faza de majorare a capitalului, un numar de circa 81,37 milioane actiuni au ramas nesubscrise.

Astfel, consiliul de administratie al Bancpost a aprobat oferirea titlurilor nesubscrise spre subscriere actionarilor care si-au exercitat dreptul de preferinta in cadrul primei etape in termen de saspte zile calendaristice de la data publicarii deciziei conducerii in Monitorul Oficial, respectiv de miercuri.

"Consilul de administratie aproba oferirea spre subscriere a celor 81.373.285 actiuni nesubscrise, la acelasi pret de 0,55 lei pe titlu, respectiv valoarea nominala de 0,4 lei pe actiune, la care se adauga o prima de emisiune de 0,15 lei pe unitate, actionarilor Bancpost care si-au exercitat dreptul de preferinta in cadrul primei perioade de subscriere", se mentioneaza in hotararea publicata in Monitorul Oficial.

La implinirea termenului de plata pentru toti actionarii, consiliul de administratie al Bancpost va stabili valoarea cu care se majoreaza capitalul social al bancii, in conformitate cu subscrierile efectuate, si va anula actiunile ramase nesubscrise dupa expirarea celei de-a doua perioade de subscriere.

Aceasta este a doua majorare a capitalului social al Bancpost din acest an.

Actionarii bancii au aprobat, la finele lunii ianuarie, capitalizarea bancii cu 395,5 milioane lei, prin majorarea capitalului social cu 214 milioane lei, operatiune insotita de o prima de emisiune 181,9 milioane lei.

Operatiunea a presupus emiterea a 535 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,4 lei fiecare, la un pret de emisiune de 0,74 lei, cu aproape 2 bani mai mare fata de pretul noii majorari de capital.

Banca a anuntat, in martie, ca si-a majorat capitalul social de la 448,5 milioane lei la 662,2 milioane lei, in doua etape de subscriere, operatiune in urma careia participatia actionarului majoritar, EFG Eurobank, a urcat de la 77,6% la 84,7% din titluri.

Pe langa Bancpost, EFG Eurobank controleaza si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.

Grupul financiar elen a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.

Activele totale gestionate de EFG Eurobank in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,06 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,49 miliarde euro.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#bancpost, #capital, #credit, #majorare, #social, #sucursala , #stiri Bancpost