Cursul ar putea ajunge la 4,7 lei pe euro saptamana viitoare

Vineri, 03 August 2012, ora 14:31
2611 citiri
Cursul ar putea ajunge la 4,7 lei pe euro saptamana viitoare

Pragul de 4,7 lei pentru un euro ar putea fi atins saptamana viitoare, avand in vedere tensiunile politice din Romania, la care se adauga situatia externa, a declarat analistul-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, Claudiu Cazacu.

"In conditiile actuale, daca mergem pe varianta curenta si pe tensiuni in Europa care nu se calmeaza, pragul de 4,7 lei pentru un euro pare destul de usor de atins saptamana viitoare, poate in a doua jumatate a saptamanii", a mentionat Claudiu Cazacu.

Acesta sustine ca BNR nu a avut o interventie foarte agresiva. "S-a vazut o mica interventie in momentul in care a fost cotat cursul de schimb, dar nu a fost o interventie foarte agresiva", a mai spus analistul-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Claudiu Cazacu sustine ca evolutia leului in raport cu euro este una normala, "cauzata in egala masura de contextul extern si de cel intern".

"Influente s-au vazut inca din sedinta de ieri (joi). Astazi avem doar o reflectare a unor evenimente petrecute ieri. In Europa avem probleme si aceasta inseamna un apetit la risc mai scazut si, deci, un interes mai scazut pentru monedele emergente cum este leul. Pe de alta parte, avem amanarea Curtii Constitutionale, care este o veste proasta. Una este sa amani cateva zile si alta sa amani o luna si jumatate. Acum au mai redus termenul, dar este destul de mare, final de august", a mai spus Cazacu.

CCR muta termenul: Aflam decizia asupra referendumului pe 31 august

Banca Nationala a Romaniei a afisat vineri un curs de referinta de 4,6481 lei/euro, nou minim istoric pentru leu, cu 0,83% mai mare fata de sedinta precedenta.

Euro, la un nou maxim istoric vineri

Programul Bancii Centrale Europene de achizitie de obligatiuni ar putea fi repornit, titlurile de stat vizate fiind cele cu maturitate pe termen scurt, a spus joi Mario Draghi, presedintele BCE.

BCE si soarta UE. Ce declaratii a facut Mario Draghi

#evolutie curs valutar, #XTB curs valutar, #evolutie curs context politic, #evolutie curs context extern , #Curs valutar