CCR muta termenul: Aflam decizia asupra referendumului pe 31 august

Vineri, 03 August 2012, ora 13:57
2095 citiri
CCR muta termenul: Aflam decizia asupra referendumului pe 31 august

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) a decis, vineri, preschimbarea termenului de dezbateri acordat in privinta referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei de la data de 12 septembrie la 31 august, tinand seama de termenul acordat Guvernului pentru transmiterea listelor electorale permanente actualizate, dar si in vederea asigurarii solutionarii cu celeritate a cauzei.

Potrivit unui comunicat al CCR, in ziua de 3 august, plenul Curtii s-a reunit pentru a lua in discutie preschimbarea termenului de 12 septembrie stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei si confirmarea rezultatelor acestuia.

''Þinand seama de faptul ca termenul acordat Guvernului pentru transmiterea listelor electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 este 31 august 2012, in vederea asigurarii solutionarii, cu celeritate, a cauzei cu care a fost investita Curtea, in temeiul art.3, art.14 si art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, precum si al art.153 din Codul de procedura civila, Plenul CCR a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat in cauza, de la data de 12 septembrie 2012, la data de 31 august'', se arata in comunicatul CCR.

Crin Antonescu ramane presedinte interimar pana cand CCR va lua decizia.

Magistratii CCR s-au intalnit marti si miercuri, sedinta fiind intrerupta de mai multe ori. Judecatorii au cerut mai multe documente, atat din partea Ministerului de Interne, cat si din partea Institutului National de Statistica.

Conform legislatiei in vigoare, referendumul este validat, daca la vot se prezinta 50%+1 dintre cetatenii cu drept de vot. Conform rezultatelor Biroului Electoral Central, la vot s-au prezentat 46,24% din cetateni.

CCR a cerut miercuri, cand au inceput deliberarile pentru validarea sau invalidarea referendumului, documente suplimentare de la institutiile invocate de USL in cererile sale.

#CCR decizie referendum, #amanare decizie referendum CCR, #Curtea Constitutionala decizie referendum , #Stiri Administratie