Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea dintre Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze a fost finalizata

Fuziunea dintre Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze a fost finalizata


Intesa Sanpaolo Group a finalizat fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze.

Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va actiona in continuare pe piata in urma preluarii prin absorbtie a activelor CR Firenze Romania. In urma acestei fuziuni, prima de pe piata locala in ultimii cinci ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste cinci miliarde lei.

Intesa Sanpaolo Bank va actiona in continuare pe piata locala ca o banca universala, cu produse si servicii destinate segmentelor retail, IMM si corporate.

Subsidiara romaneasca a Intesa Sanpaolo a inregistrat in primul semestru o pierdere de 19 milioane euro inainte de impozitare, pe fondul cresterii creditelor "indoielnice" si a provizioanelor constituite pentru acoperirea acestora.

Intesa Sanpaolo Bank: Pierdere de 19 milioane euro in primul semestru

Veniturile operationale ale institutiei de credit au crescut in perioada analizata cu 2,3%, la 24 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale au coborat cu 5,6%, la 17 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1557 ori