Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intesa Sanpaolo Bank: Pierdere de 19 milioane euro in primul semestru

Intesa Sanpaolo Bank: Pierdere de 19 milioane euro in primul semestru


Subsidiara romaneasca a Intesa Sanpaolo, a doua banca din Italia, a inregistrat in primul semestru o pierdere de 19 milioane euro inainte de impozitare, pe fondul cresterii creditelor "indoielnice" si a provizioanelor constituite pentru acoperirea acestora.

Veniturile operationale ale institutiei de credit au crescut in perioada analizata cu 2,3%, la 24 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale au coborat cu 5,6%, la 17 milioane euro, potrivit datelor prezentate vineri de grupul italian.

Astfel, profitul operational a crescut cu 28,5%, la 7 milioane euro, de la un nivel de cinci milioane de euro raportat anterior pentru prima jumatate a anului trecut.

Valoarea activelor a scazut usor, de la 1,2 miliarde euro la 1,1 miliarde euro.

Soldul depozitelor constituite de clienti la Intesa Sanpaolo Bank Romania nu a variat semnificativ, mentinandu-se in apropierea nivelului de 500 milioane euro. Valoarea creditelor catre clienti s-a mentinut de asemenea stabila, la aproximativ 800 milioane euro.

Creditele "indoielnice" au urcat de la 68 milioane euro la 108 milioane euro, iar valoarea imprumuturilor "substandard" si restructurate, care include creditele care inregistreaza restante, a avansat de la 51 milioane euro la 53 milioane euro.

Rata de acoperire (prin provizioane) a creditelor "indoielnice" a urcat de la 38% la 48%, iar in cazul imprumuturilor substandard si restructurate a coborat de la 26% la 24%.

Costul creditului, anualizat, la subsidiara din Romania a Intesa Sanpaolo a urcat de la 355 puncte de baza (3,55 puncte procentuale) la 583 puncte de baza (5,83 puncte procentuale).

Profitul net al grupului italian Intesa Sanpaolo a scazut cu 9,1% in prima jumatate a anului, la 1,27 miliarde euro. Veniturile operationale au urcat cu 2,6%, la 8,94 miliarde euro. Banca are active totale de aproximativ 670 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1297 ori