RBS face primul pas spre reprivatizare

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:40
1444 citiri
RBS face primul pas spre reprivatizare

Grupul bancar Royal Bank of Scotland (RBS), controlat in proportie de 82% de statul britanic, se va retrage din sistemul guvernamental de garantare a activelor toxice.

Aceasta decizie ar putea fi vazuta ca primul pas spre reprivatizarea bancii anunta Agerpres.

Asset Protection Scheme (APS) a fost pusa la punct de autoritatile britanice in anul 2009 pentru a oferi asigurari pentru Royal Bank of Scotland si Lloyds Banking Group dupa salvarea lor de catre contribuabili.

Potrivit acestei scheme, bancile ar fi urmat sa plateasca o taxa anuala pentru asigurarea activelor toxice, iar contribuabili ar fi acoperit orice pierderi mai mari de 10% rezultate de pe urma acestor active.

"Iesirea bancii din APS demonstreaza progresele realizate de RBS in transformarea bilantului sau care a devenit periculos de mare si instabil, intr-unul mai prundent, rezistent si viabil", a informat RBS intr-un comunicat.

Retragerea RBS din sistemul guvernamental de garantare a activelor toxice a fost aprobata atat de Trezoreria britanica, cat si de Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare.

In anul 2008, RBS a inregistrat cele mai mari pierderi din istoria unei companii din Marea Britanie, 24,1 miliarde de lire sterline, si mai multe mii din angajatii bancii si-au pierdut locurile de munca. Royal Bank of Scotland a fost salvata numai prin interventia guvernului.

Royal Bank of Scotland (RBS) si-a marit tinta in ceea ce priveste reducerile de personal de la 3.500 la 3.800 de posturi. Dintre acestea, 3.000 de posturi vor fi restructurate pana la sfarsitul acestui an, iar restul in 2013. Reducerile se vor face din cadrul sectorului de investitii.

Royal Bank of Scotland accelereaza concedierile

Royal Bank of Scotland a anuntat un profit in scadere cu 22%, in al doilea trimestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2011, dupa ce veniturile sale au fost afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa.

Profitul RBS a scazut cu 22% in trimestrul doi

In Romania, RBS a preluat fosta ABN Amro Romania, prezenta pe piata din noiembrie 1995.

#RBS sistem active toxice, #reprivatizare RBS, #concedieri RBS, #RBS active toxice , #Banci internationale