Profitul Deutsche Bank aproape s-a injumatatit in trimestrul doi

Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:20
1370 citiri
Profitul Deutsche Bank aproape s-a injumatatit in trimestrul doi

Profitul net al Deutsche Bank a scazut cu 46% in al doilea trimestru al acestui an, ajungand la 661 milioane de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2011.

Scaderea profitului Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, a fost cauzata de conditiile dificile de pe pietele de capital.

Venitul net al Deutsche Bank a scazut cu 6%, la opt miliarde de euro, in perioada aprilie - iunie 2012.

"In trimestrul doi performanta bancii a fost afectata de mediul volatil. Criza datoriilor suverane din Europa continua sa afecteze increderea investitorilor si activitatea clientilor bancii", au subliniat directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen.

Divizia de investitii bancare a Deutsche Bank a inregistrat in trimestrul doi o scadere a profitului inainte de taxe de 63%.

Presa germana: Deutsche Bank va concedia 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare

Recent, presa din Germania anunta ca Deutsche Bank intentioneaza sa concedieze 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare. Reprezentantii bancii germane nu au comentat informatia, dupa ce in aprilie anuntasera ca nu vor exista concedieri la divizia de investitii.

La sfarsitul primului trimestru al acestui an, divizia de investitii si corporate a Deutsche Bank avea 14.600 de angajati.

Recent, directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen, au anuntat ca iau in considerare masuri suplimentare de reducere a costurilor.

"Trebuie sa vorbim din nou de crestere, dar si de masurile de sporire a eficientei, dupa toate cerintele impuse de autoritatile de reglementare privind majorarea capitalului", a explicat Anshu Jain, fara a da detalii privind efectul acestor masuri asupra locurilor de munca la Deutsche Bank.

Activele bancii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro.

Sub conducerea fostului director general Josef Ackermann, care a apreciat ca "nechibzuite" propunerile de limitare a marimii bancii, Deutsche Bank si-a majorat activele cu 20% din 2006. Banca germana este a doua din Europa dupa gradul de indatorare si a treia cel mai putin capitalizata dintre cele mai mari banci europene, chiar daca Ackermann a majorat rezervele si a redus dependenta de banii imprumutati.

Nici piata financiara locala nu evolueaza pozitiv

Si bancile romanesti s-au confruntat cu pierderi anul acesta: Banca Comerciala Romana a incheiat primul semestru al acestui an cu pierderi de 546,4 milioane lei si cu un profit operational de peste 1,205 miliarde lei, in scadere cu 3,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

BCR: Pierderi de jumatate de miliard de lei in primele sase luni. Ce a mers prost

BRD - Groupe Societe Generale a realizat in primul semestru un profit net de 39,4 milioane lei, de sapte ori mai mic decat in iunie 2011, dupa ce banca a inregistrat pierderi in trimestrul al doilea de 43,6 milioane lei.

BRD este in cadere libera: Profit de sapte ori mai mic in primul semestru din 2012

#Deutsche Bank rezultate financiare 2012, #Deutsche Bank pierderi 2012, #Deutsche Bank profir 2012 , #Banci comerciale