Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ASF a suspendat autorizatia Carpatica Invest

ASF a suspendat autorizatia Carpatica Invest


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat autorizatia de functionare a SSIF Carpatica Invest, cerand firmei de brokeraj sa-si remedieze situatia financiara si sa atraga noi resurse de capital.

Autorizatia Carpatica Invest a fost suspendata pentru o perioada de 90 de zile, timp in care firma poate efectua operatiuni de depunere si retragere de numerar in si din conturile clientilor si operatiuni de transfer a valorilor mobiliare catre Sectiunea I a Depozitarului Central sau catre alte conturi indicate de clienti, potrivit unui anunt transmis vineri de ASF.

Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzactii de aproape 255,7 milioane lei la Bursa de la Bucuresti, clasandu-se pe locul 17 in topul brokerilor, cu o cota de piata de 0,94%.

Firma de brokeraj Carpatica Invest face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

La finalul anului trecut, ASF a amendat Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, suma reprezentand 1% din cifra de afaceri din 2012, deoarece firma de brokeraj nu a completat componenta Consiliului de Administratie de la doua la trei persoane.

ASF dispune deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig, conducerea companiei avand obligatia sa prezinte un plan de redresare financiara in cel mult de 20 zile.

Toate politele de asigurare emise de Carpatica Asig sunt valabile, iar compania poate emite in continuare polite, precizeaza ASF intr-un comunicat transmis vineri.

"Consiliul de Administratie al Societatii Carpatica Asig raspunde de ducerea la indeplinire in mod corespunzator a dispozitiilor deciziei de redresare financiara pe baza de plan de redresare", se spune in comunicat.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1692 ori