Un designer de Ferrari creeaza un tren superlux pentru Japonia

Joi, 10 Iulie 2014, ora 15:10
2086 citiri
Un designer de Ferrari creeaza un tren superlux pentru Japonia

Designerul Ken Okuyama, cunoscut in cercurile de design auto, in special pentru modelul Ferrari Enzo, a modernizat noul tren de croaziera super luxos al companiei feroviare japoneze JR East, care urmeaza sa intre in trafic in primavara anului 2017, informeaza CNN.

Cu o capacitate maxima de 34 de pasageri, trenul va avea 10 vagoane formate din cinci apartamente, un apartament de lux, doua vagoane cu pereti de sticla, un vagon pentru servirea mesei si un salon. Toate apartamentele vor avea o baie privata cu dus si toaleta, iar spatiul de sus pentru dormit este divizat pentru patru persoane. In partea de jos sunt doua paturi duble, precum si o masa traditionala japoneza, cu locuri pe podea.

Ken Okuyama, nascut in Japonia in prefectura Yamagata, a lucrat ca designer sef pentru General Motors, ca senior designer pentru Porsche AG si director de design pentru Pininfarina, compania din spatele celebrelor automobile Ferrari Enzo si Maserati Quattroporte.

Potrivit companiei sale, Ken Okuyama Design, citata de CNN, designerul a vrut sa creeze un tren care sa permita pasagerilor "sa aprecieze curgerea timpului si a spatiului", in timp ce se bucura de peisajele si cultura japoneza pe parcursul calatoriei.

Una dintre caracteristicile unice ale acestui tren este vagonul de observare din partea din fata, care permite pasagerilor sa vada inainte drumul pe care va merge trenul. Al doilea vagon de observare este la celalalt capat al trenului, explica CNN.

Design traditional japonez

JR Rail a informat ca trenul va fi dotat cu mobilier sugestiv pentru nobletea culturii traditionale japoneze si va fi capabil sa ruleze pe sine electrice si ne-electrice. Acestea nu sunt primele trenuri japoneze din categoria super-lux, mentioneaza CNN.

Trenul Seven Stars al companiei JR Kyushu, care dispune de elemente de design japoneze si occidentale, a intrat in exploatare in toamna anului 2013, circuland numai prin insula Kyushu. El dispune de 14 camere de lux, doua apartamente de lux, trei apartamente prezidentiale, salon, vagon-restaurant si bar.

Numele de "Seven Stars" simbolizeaza cele sapte prefecturi din Kyushu, cele sapte vagoane ale trenului si cele sapte atractii turistice principale ale insulei (natura, bucatarie, izvoare termale, istorie/cultura, situri spirituale, ospitalitatea locala si vizitarea obiectivelor turistice).

Cei care doresc sa calatoreasca cu Seven Stars trebuie sa solicite acest lucru on-line, preturile incepand de la 1.765 de dolari de persoana pentru o calatorie de doua-nopti. Compania JR Kyushu a anuntat ca in cazul in care cererile depasesc locurile disponibile, viitorii calatori vor fi alesi prin tragere la sorti, precizeaza CNN.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#designer Ferrari, #tren superlux Japonia, #tren Seven Stars , #Stiri Auto