Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Uber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la Guvern

Uber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la Guvern

Primaria Capitalei si Uber au reactionat azi la protestul transportatorilor de la Palatul Victoria.

Mesajul primariei este pentru companiile private de transport care efectueaza curse intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov.

Astfel, Primaria Capitalei a precizat ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va asigura transportul calatorilor catre localitatile din judetul Ilfov la cererea autoritatilor locale.

"RATB executa traseele catre localitatile din Ilfov la cererea Unitatilor Administrativ Teritoriale, prestand un serviciu de utilitate publica pe cheltuiala acestora, in baza Legii nr. 92/2007, legea serviciilor de transport public local.

Mentionam ca aceste trasee nu au fost licitate de operatorii privati si nu inregistreaza un profit consistent. Legislatia actuala nu permite operatorilor privati sa obtina trasee de transport public local de calatori DECAT PRIN LICITATIE.

Constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara va oferi cadrul necesar pentru organizarea unui transport public de calitate in zona metropolitana a Bucurestiului si va rezolva toate situatiile conflictuale din prezent, in beneficiul calatorilor.

Astfel, se va putea organiza atribuirea de trasee in judetul Ilfov pentru operatorii privati, care pot opera si pe raza Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), remis miercuri Ziare.com.

Sursa citata informeaza ca, deoarece RATB "nu are capacitatea de a deservi toate traseele" si ca, "nici dupa achizitia celor 400 autobuze noi pentru care PMB va organiza licitatie internationala, RATB nu va avea capacitatea de a efectua transport public atat in Bucuresti, cat si judetul Ilfov", astfel urmeaza sa fie organizate "de urgenta licitatii de trasee".

De asemenea, licitatie va fi organizata si in cazul Bucurestiului, pe unele trasee, iar licitatiile au ca scop "efectuarea unui transport rapid, de calitate pentru cetateni si nu realizarea unui profit pentru RATB".

PMB aminteste ca, la sfarsitul lunii martie, s-a aprobat infiintarea a 56 de linii noi de transport public, care sa faca legatura intre cartierele mari ale Bucurestiului si localitatile importante din judetul Ilfov, precum si intre cartierele de periferie ale Capitalei si zona de centru a municipiului Bucuresti.

Uber spune ca are succes pentru ca este preferat de clienti

De asemenea, tot ca urmare a protestelor de miercuri, reprezentantii UBER, care fac obiectul nemultumirii taximetris ...citeste mai departe despre "Uber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la Guvern" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2652 ori