Top mașini de familie: ce alegi în funcție de necesitățile tale

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 17:01
674 citiri
Top mașini de familie: ce alegi în funcție de necesitățile tale
FOTO: opel.ro

Stilul de viață îți influențează majoritatea alegerilor importante, fie că este vorba de casa în care locuiești sau de mașina pe care o conduci. Când ai o familie, e necesar să optezi pentru o mașină care să răspundă cu adevărat nevoilor tale, oferindu-ți atât un design contemporan, cât și confort, spațiu și siguranță. Descoperă în continuare tipurile de automobile potrivite pentru o familie modernă și alege varianta care se adaptează cel mai bine stilului tău de viață.

Mașini SUV - sigure, confortabile și puternice

Chiar dacă rutina zilnică înseamnă de obicei drumuri către birou, școală, grădiniță și magazine, o mașină de familie este folosită destul de des pentru plimbări mai lungi. Dacă ai rude în afara localității, în zone rurale, sau obișnuiești să pleci cu cei dragi în excursii de weekend sau vacanțe pline de aventură, un SUV e o opțiune demnă de luat în calcul. SUV-urile sau automobilele crossover pot fi mașini de familie ideale, fiind spațioase și puternice. Te poți baza pe ele indiferent de traseu, iar siguranța lor este una ridicată.

Poți opta, de exemplu, pentru un Opel Crossland, care oferă tot confortul și spațiul de care ai nevoie în călătoriile lungi. Imaginează-ți momentul când pleci cu familia în vacanță: nu-i așa că ți-ar plăcea ca drumul să fie o sursă de plăcere și să nu se dovedească incomod sau obositor? La bordul unui Crossland, călătoriile au într-adevăr farmec și te ajută să ajungi relaxat la destinație.

Mașini compacte - dinamice și ideale pentru confort urban

Dacă ești o persoană activă, care pune preț pe libertatea de mișcare, dar iubește și stilul, poți alege pentru familia ta o mașină dinamică și compactă. E perfectă pentru drumurile zilnice, către birou, școală sau supermarket, însă poate fi un partener bun de drum și pentru plimbările de weekend sau vacanțe. O astfel de mașină poate fi utilizată atât de un cuplu, cât și de familiile cu doi sau trei copii, pentru care este o variantă confortabilă.

Îți dorești drumuri pline de stil, alături de familia ta? În acest caz, poți opta pentru Noul Opel Astra. Acesta dispune de o serie de dotări care îl transformă în automobilul perfect pentru siguranța și confortul de care meriți să te bucuri împreună cu cei dragi:

  • Accesibilitate - Panoul digital Opel Pure Panel te ajută să accesezi mai simplu informațiile esențiale, de exemplu să urmărești traseul sau să alegi muzica preferată. Afișajul Astra Intelli-HUD proiectează informații esențiale direct pe parbriz, pentru a nu fi nevoit să îți iei privirea de la drum în timpul condusului.
  • Confort sporit: Scaunele frontale Ergonomic Active, certificate de Campania pentru un Spate Sănătos (AGR), îți oferă călătorii cu adevărat comode. În plus, scaunele au funcție de ventilație și masaj, oferă suport lombar reglabil electronic și suport extensibil pentru coapse și susțin o poziție sănătoasă atât pentru tine, ca șofer, cât și pentru pasagerii tăi. Pentru călătoriile în mediul urban, te poți baza pe Intelli-Air, filtrul de aer de înaltă eficiență, ce menține calitatea aerului în habitaclu.
  • Vizibilitate îmbunătățită - Când călătorești împreună cu cei dragi, ai nevoie de un automobil sigur. Noul Opel Astra dispune de cel mai recent sistem de lumini Intelli-Lux® Pixel, ce îmbunătățește radical vizibilitatea, utilizând un număr crescut de 168 de segmente LED adaptive individual. Acestea emit un fascicul permanent fără strălucire, ajustabil automat, pentru a evita orbirea conducătorilor ce se apropie din contrasens.
  • Asistența la condus - Opel Astra te asistă în timpul condusului, astfel încât să șofezi cu mai multă încredere și să îți poți proteja familia la fiecare drum. Sistemul de siguranță asistată Intelli-Drive 1.0 include Asistența de Poziționare pe Bandă, ce corectează ușor direcția pentru a crește stabilitatea, Asistența pentru Schimbarea Benzii, ce te ajută să afli dacă un alt vehicul se apropie din spate sau rulează în unghiul mort, plus Alerta de Trafic pentru Marșarier, care te avertizează referitor la oricine se apropie în timp ce conduci în marșarier, observând inclusiv bicicliștii sau pietonii, până la 40 de metri. De asemenea, pentru a parca mai simplu, tehnologia Intelli-Vision utilizează patru camere, pentru a verifica împrejurimile și a te ajuta să conduci în marșarier fără griji.
  • Siguranță crescută - Pe lângă Intelli-Drive 1.0, noul Opel Astra îți protejează familia și prin intermediul sistemului Intelli-Drive 2.0, ce integrează Adaptarea Vitezei în Viraj, Adaptarea Avansată Inteligentă a Vitezei, în funcție de indicatoarele rutiere și de condițiile meteo, precum și Schimbare Semi-Automată a Benzii.

Mașini electrice sau hibrid - pentru un plus de responsabilitate

Îți dorești să le oferi celor dragi un viitor cât mai bun? Începe cu lucrurile pe care le faci în prezent, mai exact cu automobilul condus. O mașină care nu afectează mediul poate fi cea mai bună soluție pentru a călători alături de familia ta într-un mod mai sustenabil și mai responsabil. Pe lângă acest aspect, în contextul actual, când prețul carburanților fluctuează foarte mult, e bine să ai o variantă de rezervă. Prin urmare, un automobil plug-in hybrid, precum Opel Astra Plug-In Hybrid îți oferă ocazia de a adapta modul de condus la traseul pe care îl ai de parcurs.

Poți opta și pentru o mașină 100% electrică, de exemplu un model Mokka-e, cu o autonomie de până la 322 de kilometri pentru o singură încărcare. Cabina acestui model este spațioasă și izolată fonic, un mare atu pentru o familie care își dorește să se distanțeze de zgomotele mediului urban. E bine să știi că mașinile electrice beneficiază de scutiri de taxe și de subvenții din partea statului, astfel că pot fi variante foarte convenabile pentru tine și familia ta.

Mașini de mari dimensiuni - pentru până la 9 persoane

Mașina pe care o conduci trebuie să se adapteze la stilul tău de viață, iar asta înseamnă inclusiv să îți ofere suficient loc pentru toți membrii familiei. Dacă o mașină de 4, 5 sau 6 locuri nu îți oferă spațiu suficient, poți alege o variantă mult mai încăpătoare, cum ar fi Zafira-e Life. Te vei bucura să descoperi că dimensiunile sale nu sunt singurul avantaj: o astfel de mașină este foarte confortabilă, silențioasă și eficientă, fiind vorba despre un automobil electric, cu o autonomie de până la 330 de kilometri. Totodată, scaunele acestui model pot fi repoziționate cu ușurință pe șinele din aluminiu și sunt parțial pliabile, ceea ce înseamnă mai mult spațiu pentru picioare.

Când achiziționezi o mașină de familie, alegerea nu mai este una strict personală. Trebuie să analizezi fiecare factor și să optezi pentru o variantă care să fie cu adevărat utilă pentru toți cei dragi și să îți simplifice viața de zi cu zi. Mașinile de familie perfecte sunt cele care oferă confort și siguranță, însă designul și restul caracteristicilor pot fi subiectul preferințelor individuale. Alege automobilul potrivit, iar drumurile alături de cei dragi vor fi întotdeauna o plăcere!

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#masina, #masini de familie, #masini , #Stiri Auto