Câte mașini electrice s-ar putea produce la nivel global până în 2023

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 09:09
854 citiri
Câte mașini electrice s-ar putea produce la nivel global până în 2023
Există suficiente materii prime pentru a produce mașini electrice FOTO Pixabay

Datele arată că există suficient nichel şi litiu pentru a produce până la 14 milioane de vehicule electrice la nivel global în 2023, aşa că Europa ar trebui să îşi asigure mai multe materii prime pentru a renunţa mai rapid la utilizarea petrolului, a declarat marţi organizaţia Transport and Environment (T&E), transmite Reuters.

Într-un studiu bazat pe datele BloombergNEF privind volumele maxime globale de nichel şi litiu pentru baterii destinate vehiculelor electrice, T&E a spus că în 2025 acestea vor fi suficiente pentru a produce 21 de milioane de vehicule electrice la nivel global.

Excluzând nichelul rusesc, T&E a spus că ar trebui să existe suficiente materii prime pentru 19 milioane de vehicule electrice în 2025.

Vânzările globale de vehicule electrice s-au dublat la 4,2 milioane de vehicule în 2021, de la puţin peste 2 milioane în 2020.

Firma dec onsultanţă auto LMC a estimat că vânzările globale de vehicule electrice vor atinge 9 milioane de unităţi în 2023 şi 14,2 milioane în 2025.

Preţurile materialelor bateriilor pentru vehicule electrice au crescut în ultimul an, nichelul pentru baterii depăşind noi recorduri după invazia Ucrainei, Rusia fiind un mare producător de nichel.

Unii analişti au avertizat cu privire la blocajele pe termen scurt în aprovizionarea cu baterii, deoarece industria auto accelerează rapid producţia de maşini cu emisii zero, care ar putea fi apoi urmată de un excedent, pe măsură ce o multitudine de proiecte miniere şi fabrici de baterii vor intra în funcţiune.

T&E a spus că concurenţa pentru litiu şi nichel este acerbă şi a remarcat că atât China, cât şi Statele Unite au lucrat pentru a-şi asigura accesul la aceste materii prime.

Europa trebuie să urmeze exemplul şi să înfiinţeze o agenţie care să asigure furnizarea de ”metale critice din surse durabile”.

”În timp ce China şi SUA îşi îmbunătăţesc politicile pentru a-şi asigura aprovizionarea cu metale esenţiale, liderii europeni caută mai mult petrol pe glob. Acum este momentul să ne concentrăm pe aprovizionarea cu materii prime durabile de care are nevoie continentul pentru independenţa noastră energetică şi pentru un viitor verde”, a declarat directorul T&E, Julia Poliscanova. ...citeste mai departe despre "Câte mașini electrice s-ar putea produce la nivel global până în 2023" pe Ziare.com

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#masini electrice, #productie globala, #nichel, #litiu , #Stiri Auto