Prima masina vs. credit auto: avantaje si dezavantaje

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 09:30
1481 citiri
Prima masina vs. credit auto: avantaje si dezavantaje
Foto: Pixabay.com

Dupa ce am vorbit, in ultimele doua materiale despre creditul Prima masina, este timpul sa facem o comparatie intre acesta si un credit auto obisnuit pentru ne da seama care este mai avantajos.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, diferentele esentiale dintre cele doua credite.

Din start iti spunem ca birocratic este mai avantajos un credit auto normal pentru ca nu implica institutiile statului.

In cazul unui credit Prima masina la o valoare de 60.000 de lei, rata va fi de 700 de lei, in conditiile in care calculam si un avans de 10.000 de lei. DAE este sub 6%, astfel ca dupa perioada de 5 ani vei avea de rambursat 60.000 de lei cu toate taxele si comisioanele incluse.

In cazul unui credit auto, in aceleasi conditii de accesare, DAE este variabila si depaseste 8%. Din cauza acestei dobanzi marite, rata poate ajunge undeva intre 780 si 800 de lei. La finalul creditului vei fi dat deja undeva la 65.000 de lei.

Dezavantajul este ca, la Prima masina, asigurarea pe care o inchei pentru masina va trebui sa aiba beneficiari banca si statul.

De asemenea, la accesarea creditului prin Prima masina vei mai avea de achitat cateva taxe si comisioane aferente FNGCIMM care iti maresc un pic costurile de accesare a imprumutului.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Ce sa alegi: Constructia unei case sau achizitionarea ei la cheie

Cum iti pierzi banii investiti pe bursa daca te comporti ca un trader

Cum te pregatesti pentru pensionare, perioada in care vei avea mai putini bani ...citeste mai departe despre "Prima masina vs. credit auto: avantaje si dezavantaje" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#credit prima masina, #credit auto , #Stiri Auto