Trei povești de groază despre escrocheriile de la vânzarea unei mașini. Informațiile care te ajuta să nu micșorezi prețul pentru daune fictive

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 22:25
660 citiri
Trei povești de groază despre escrocheriile de la vânzarea unei mașini. Informațiile care te ajuta să nu micșorezi prețul pentru daune fictive
Dacă cumpărătorul nu este de acord să îl insoțiți când conduce mașina și găsește imediat o motivație pentru a merge totuși singur, renunțați pe loc la afacere FOTO Pixabay.com

Afacerea cu maşini poate fi un business cu două tăişuri. Cumpărarea unui autoturism second-hand este un proces destul de dificil, uneori atât de alunecos încât vânzătorii de bună-credinţă ar trebui să fie conștienţi de escrocherii.

Specialiştii auto de la CarVertical au identificat "trei povești de groază" cu unele dintre cele mai comune escrocherii din domeniul auto înainte să îţi vinzi vehiculul şi pe care trebuie să le cunoşti, ca sa te poţi feri la nevoie.

Prețul ridicol de mic

Escrocul va veni să-ți inspecteze vehiculul și poate va aduce cu el și un expert. Acest expert este posibil să fie complicele cumpărătorului în escrocherie.

Întregul spectacol produs de către ”expert” având un singur scop - subevaluarea mașinii ca să te facă să crezi că prețul pe care îl ceri nu este unul realist. Vor susține că mașina are nevoie de reparații extinse pentru ca apoi să o vândă, cu profit, chiar și a doua zi după ce au cumpărat-o de la tine.

Pentru a știi exact ceea vindeți și a putea rămâne fermi pe poziții, este să îi faceți mașinii o inspecție mecanică înainte s-o scoateți pe piață. Dar planul perfect nu este mereu și cel mai simplu de pus în practică și este în regulă dacă nu puteți face acest pas.

În schimb, dacă doriți să vă feriți de escroci, trebuie măcar să scoateți un istoric auto al mașinii imediat ce ați pus-o la vânzare. Acesta va include prețul mediu de piață pentru un model similar plus cele mai des întâlnite probleme.

Cu raportul scos, veți avea informații relevante pe care vă veți putea baza ca să nu fiți presat să micșorați degeaba prețul pentru daune fictive. De acum, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este să aveți un raport care să ateste calitatea mașinii pe care îl puteți prezenta gratuit unui cumpărător autentic.

Cumpărătorul invizibil

Este de bun simț că orice mașină trebuie inspectată direct înainte de a fi cumpărată, insă acest șiretlic care implică absența totală a cumpărătorului este începutul unei înșelătorii clasice din industria auto.

De obicei, escrocul-cumpărător se află într-un alt județ sau chiar în altă țară. Poate să vă spună că se grăbește și că mașina pe care vreți să o vindeți este o schimbare sau o oportunitate apărută în ultimul moment.

Escrocii au șarm și cei de succes sună mereu credibil deoarece manifestă inter ...citeste mai departe despre "Trei povești de groază despre escrocheriile de la vânzarea unei mașini. Informațiile care te ajuta să nu micșorezi prețul pentru daune fictive" pe Ziare.com

S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
Pepenii românești sunt cultivați pe suprafețe din ce în ce mai mici, în județul Dolj cultura de pepeni verzi scăzând cu 400 de hectare în ultimii trei ani. Motivul principal este...
Românii au plătit către ANAF, în luna mai, cu 6,52 miliarde lei mai mult decât în aceeași lună a anului trecut
Românii au plătit către ANAF, în luna mai, cu 6,52 miliarde lei mai mult decât în aceeași lună a anului trecut
ANAF anunţă o creştere de 122,1% a colectării veniturilor bugetare nete în mai, comparativ cu aceeaşi lună din 2023. Cea mai mare creştere este înregistrată la accize, de 187,1%. Pe locul...
#vanzare masini, #escrocherii, #pret masina second hand, #vanzator, #afacere, #istoric auto , #Stiri Auto