Mai putine masini inmatriculate pentru transportul pasagerilor

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 10:15
1169 citiri
Mai putine masini inmatriculate pentru transportul pasagerilor

Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut in primele noua luni din acest an cu 25,6%, la 195.346 unitati, fata de perioada similara din 2009, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor s-a diminuat cu 20,1%, la 29.082.

Potrivit Institutului Nationa de Statistica (INS), fata de trimestrul II 2010, cand numarul autovehiculelor de pasageri inmatriculate a scazut cu 20,2% fata de trimestrul corespunzator al anului 2009, trimestrul III a marcat un reviriment, inmatricularile crescand cu 20,1% fata de trimestrul III al anului 2009, la 77.883 unitati.

In trimestrul III 2010 s-au inregistrat scaderi ale numarului de inmatriculari noi pentru unele categorii de vehicule pentru transportul pasagerilor, cat si cresteri ale numarului de inmatriculari noi pentru alte categorii, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Astfel, la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere de 22,3% fata de trimestrul III 2009, la 75.914 unitati, in timp ce la mopede si motociclete respectiv autobuze si microbuze s-au inregistrat scaderi de 31,3%, respectiv 10,3%.

In ceea ce priveste numarul de inmatriculari noi al vehiculelor rutiere pentru transportul marfurilor, la categoria autocamioane s-a inregistrat o crestere de 3,3%, la 6.049 unitati, iar la categoriile autotractoare si remorci si semiremorci s-au inregistrat scaderi de 60,0% respectiv 3,4% comparativ cu trimestrul III 2009.

Fata de trimestrul II 2010, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 8,9%, iar vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 5,7%.

INS precizeaza ca datele pricind inmatricularile de vehicule sunt furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Inmatricularile noi se refera la vehiculele noi fabricate in tara sau in alte tari, cat si la vehiculele de ocazie importate. Vehiculele vandute in leasing sunt inregistrate ca inmatriculari noi. Nu sunt cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#inmatriculari, #masini, #autoturisme , #Stiri Auto