Trucul care ar reduce cu 20% consumul de carburant. Metoda suscită discuții aprinse între șoferi

Luni, 25 Iulie 2022, ora 12:56
444 citiri
Trucul care ar reduce cu 20% consumul de carburant. Metoda suscită discuții aprinse între șoferi
Șofer la volan FOTO Pexels

Economisirea carburantului este considerata o prioritate pentru multi posesori de masini, in conditiile cresterii exagerate a preturilor.

Exista o mica schimbare pe care soferii o pot face pentru a economisi 20% din benzina.

Expertii in testele de conducere au detaliat procedura.

Ei sustin ca soferii "vor consuma mai putin combustibil" ridicand geamurile la anumite viteze - chiar si in timpul unui val de caldura.

"Evitati sa dati geamurile in jos la viteze mai mari", este sfatul postat pe contul de TikTok Driving Test Success.

"In ciuda credintei populare, daca calatoriti cu viteze mai mari, rezistenta vantului poate costa mai mult combustibil decat aerul conditionat!".

A fost o dezbatere de lunga durata cu privire la tinerea geamurilor in jos sau ridicate pentru a economisi combustibil.

Exploatarea aerului conditionat consuma combustibil. In plus, cu cat vremea este mai calda, cu atat se iroseste mai mult combustibil, deoarece masinile lucreaza mai mult pentru a scadea temperatura aerului.

Insa, rezistenta cauzata de mentinerea ferestrelor deschise risipeste si combustibil. Deci, ce ar trebui sa faca soferii?

O regula generala este sa inchideti geamurile si sa va bazati pe aer conditionat daca calatoriti cu cel putin 70 de km/ ora.

Cu toate acestea, cifra exacta care va fi cea mai buna pentru orice sofer depinde de masina condusa.

Daca intentionati sa ramaneti la o singura metoda de racire - aer conditionat sau geamuri in jos - una este mai eficienta din punct de vedere al combustibilului.

Aerul conditionat poate creste consumul de combustibil cu 10%, dar conducerea cu geamul in jos la viteze mai mari il poate creste cu 20%.

Cand conduceti la viteze mari, cea mai mare parte a combustibilului folosit este deja destinata combaterii rezistentei vantului, scrie express.co.uk.

Avand geamurile coborate, nu faceti decat sa mariti tensiunea asupra motorului. ...citeste mai departe despre "Trucul care ar reduce cu 20% consumul de carburant. Metoda suscita discutii aprinse intre soferi" pe Ziare.com

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#economie combustibil, #soferi, #aer conditionat, #geam, #deschis, #masina, #viteza , #Stiri Auto