Cum alegem să ajutăm planeta prin dezmembrări

Marti, 12 Iulie 2022, ora 17:47
450 citiri
Cum alegem să ajutăm planeta prin dezmembrări

Cele trei R-uri, provenite din limba engleză – „Reduce, Recycle, Reuse” – în traducere liberă „Redu – Reciclează – Reutilizează”, exprimă conștientizarea problemelor de mediu și promovarea unui comportament ecologic în rândul oricăruia dintre noi.

Cu toate că producerea deșeurilor nu poate fi oprită în totalitate, putem contribui la un impact pozitiv atât timp cât există o voință individuală, la fiecare persoană. Ȋn plus, suntem printre ultimele locuri în Uniunea Europeană la reciclare, ceea ce este o adevărată provocare pentru țara noastră. Există, însă, o speranță. Putem crește acest procentaj al reciclării îmbrăţişând un comportament ecologic prin conceptul celor 3 R. Ȋncepând de la nivel individual până la nivel comunitar.

Industria de reciclare a autovehiculelor din România o face deja! Printre agenții economici autorizați pentru activitatea de dezmembrare a VSU (Reciclarea Vehiculelor Scoase din Uz) și comercializarea componentelor rezultate, care pun un accent deosebit pe conceptul celor 3 R - uri se numără Dezmembraru.ro – parc online și fizic de dezmembrări auto axat pe reciclare, valorificare și reutilizare a materialelor/pieselor scoase din uz.

În parcul de dezmembrări auto, mașinile sunt depoluate înainte de a fi depozitate în vederea tratării. Procedura implică:

  • scoaterea bateriilor și a rezervorului de combustibil;
  • îndepărtarea sau neutralizarea componentelor explozibile (precum air bag-urile);
  • scoaterea, colectarea separată şi depozitarea combustibilului, uleiului, lichidului de răcire, antigelului și a altor fluide;
  • îndepărtarea componentelor care ar conține mercur.

Urmează dezmembrarea componentelor pe care experții din parcul de dezmembrări auto le consideră potrivite pentru reutilizare și vânzare, ca piese de schimb. Ȋn această etapă sunt scoase componente sau părți componente valoroase, pentru care există cereri în vederea reutilizării sau recondiționării:

  • roți (oţel/aliaj), motoare, cutii de viteze;
  • părți componente precum carburatorul, alternatoarele, distribuitoarele, farurile, discurile de frână;
  • anvelope, radiatoare, baterii;
  • alte părți componente, în funcție de starea în care se găsesc și de valoarea comercială a acestora.

Piesele aftermarket, alături de părți mari din metal care nu pot fi refolosite, sunt îndepărtate și date spre reciclare.

Toate componentele și piesele de schimb originale sunt verificate și testate cu atenție înainte de a fi date spre vânzare, fiind, totodată, clasificate pe categorii și înregistrate într-un sistem informatic extrem de eficient. Piesele demontate sunt însoțite de coduri și informații ce vizează tipul/modelul mașinii la care se potrivesc. Aceste note introduse în baza de date electronice a site-ului dezmembraru.ro permit identificarea rapidă și ușoară a fiecărui produs gata de livrare în următoarea zi de la confirmarea comenzii (luni pui comanda, iar marți produsul ajunge deja la tine acasă).

La împachetarea produselor sunt folosite doar ambalaje ecologice. Coletele sunt, de asemenea, etichetate cu toate informațiile necesare pentru identificarea produsului în timpul transportului/simboluri specifice pentru manipulare/tipul produselor transportate, astfel încât acestea să ajungă la destinatar în condiții de maximă siguranță. Garanția, factura și dreptul de retur însoțesc, întotdeauna, piesele comandate online.

Dezmembrări auto responsabile

Parcul de dezmembrări auto perfect este cel care vinde online, prin transparenţă totală, reflectată, la rândul ei, prin intermediul unui site care să-i confere credibilitate confirmată de un sistem de calificative.

Cu o notă de 4.8 pe Google, urmată de cele mai bune recenzii online, Dezmembraru își demonstrează seriozitatea, competența, corectitudinea și respectul deosebit față de clienți, spărgând concepțiile învechite, specifice altor firme de dezmembrări, și setând standarde de calitate, bazate pe conceptul Redu – Reciclează – Reutilizează:

  • Reducere, prin scăderea consumului de resurse naturale, necesare producerii de piese noi, care se diminuează pe zi ce trece;
  • Reciclare, prin transformarea materialelor (ce intră în compoziția mașinilor vechi) în alte produse;
  • Reutilizare - pe care centrul de dezmembrări pune un foarte mare accent - prin achiziționarea produselor reciclate din acelaşi loc, pentru reducerea pierderilor semnificative de materii prime și energie. Dezmembraru acționează, astfel, concomitent, atât pe plan economic, cât și ecologic.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#dezmembrari auto, #dezmembrari, #dezmembraru , #Stiri Auto