Călătoriți în Europa cu mașina personală? Citiți aceste sfaturi pentru un drum fără griji

Luni, 25 Iulie 2022, ora 15:05
836 citiri
Călătoriți în Europa cu mașina personală? Citiți aceste sfaturi pentru un drum fără griji
FOTO: pexels.com

Călătoriile cu propria mașină oferă avantaje nelimitate, cum ar fi alegerea mai ușoară a locurilor de campare și cantitatea de bagaje pe care o putem lua cu noi în comparație cu alte mijloace de transport cum sunt avionul sau trenul. Cu toate acestea, călătoria cu mașina personală are și aspecte mai serioase cum ar fi responsabilitatea pregătirii acesteia pentru drum. Pentru a avea o vacanță de succes la mare ar trebui să ne îngrijim de o serie de aspecte înainte de a pleca la drum.

Cum ar trebui să procedăm dacă am cumpărat mașina second hand și nu suntem siguri de starea ei?

În trecut când nu aveam acces la internet și toate facilitățile pe care n-i le oferă acesta era destul de greu să verifici starea unei mașini pe care ai achiziționat-o. În general, oamenii mergeau mai mult pe recomandările prietenilor sau cumpărau mașini de la persoane apropiate. Acum nu mai este cazul deoarece putem verifica cu un simplu click toate informațiile despre mașina pe care am achiziționat-o. Pe Automoli.ro puteți să verificați istoricul vehiculului dumneavoastră, defectele pe care le-a avut, kilometrajul real, inspecțiile, informațiile despre un eventual furt, datele tehnice și eventual, documentația fotografică a vehiculului. Având la dispoziție aceste informații este foarte ușor să depistați orice problemă a mașinii și astfel să vă bucurați de concediul la mare pe care îl așteptați.

Ce ar trebui să verificați dacă plecați cu mașina la mare și ce ar trebui să vă puneți în bagaj pentru un plus de confort?

Atunci când vă pregătiți de sejurul la mare ar trebui să țineți cont de temperaturile ridicate de care o să aveți parte pe litoral. La fel ca dumneavoastră, și mașina second-hand sau nouă va trebui să suporte aceste condiții, de aceea ar trebui să vă îngrijiți de câteva aspecte înainte de a pleca. Primul aspect la care ar trebui să fiți atent este cel al aerului condiționat. Asigurați-vă că instalația de aer este curățată și întreținută corespunzător, iar nivelul freonului este suficient. De asemenea, pentru a preveni încingerea la soare a bordului sau a volanului ar trebui să achiziționați un parasolar pe care să îl folosiți de fiecare dată când parcați sau chiar a unei huse de protecție pentru toată mașina. Pentru confortul dumneavoastră și al pasagerilor ați putea achiziționa în plus, pentru fiecare geam parasolar.

Cât de important este să verificăm starea tehnică a mașinii înainte să plecăm în vacanță la mare?

Este foarte important să verificăm starea mașinii tot timpul, dar mai ales când vrem să plecăm în vacanță pentru a evita neplăcerile cauzate de diverse defecțiuni. Primul aspect pe care trebuie să îl verificăm este starea anvelopelor și presiunea din acestea. Este important să avem anvelope de vară, iar presiunea aerului din pneuri să fie adecvată. Temperaturile ridicate pot deteriora rapid o anvelopă uzată, de aceea este important să verificați și starea roții de rezervă. Al doilea aspect pe care trebuie să îl verificăm este cel al lichidelor de care are nevoie mașina. Trebuie să ne asigurăm că avem destul antigel, lichid de spălat parbrizul, ulei de motor și lichid de frână.

Ultimele sfaturi

Încă un aspect foarte important este starea sistemului de frânare. O defecțiune a acestuia ne poate pune viața în pericol, iar dacă nu sunteți siguri de buna funcționare a acestuia ar fi bine să faceți o vizită la mecanic. Nu uitați să aveți în mașină și echipamentele obligatorii ca trusa medicală, stingătorul și cele două triunghiuri reflectorizante chiar dacă bagajele pentru mare au ocupat o bună parte din portbagaj și încă mai aveți câteva lucruri pe care ați dori să le luați cu dumneavoastră.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#europa, #calatorie Europa, #masina , #Stiri Auto