Un sedan cu pedigree: Urmareste noul Mercedes-Benz S65 AMG

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 00:00
2855 citiri
Un sedan cu pedigree: Urmareste noul Mercedes-Benz S65 AMG

Mercedes-Benz iti prezinta cel mai nou model S65 AMG, cu cateva zile inainte de lansarea oficiala de la Salonul Auto de la Los Angeles. Ajuns deja la cea de-a treia generatie, sedanul de lux va fi pus in vanzare incepand cu luna martie 2014, dar doar "pe anumite piete".

Noul Mercedes-Benz S65 AMG are 630 de cai putere, are un consum mediu de 11,9 litri la suta de kilometri, atinge 100 de kilometri la ora in 4,3 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 de kilometri la ora.

"Performanta exceptionala si dinamism iesit din comun, acestea sunt trasaturile care definesc mdelul AMG cu motor biturbo de 6 litri cu 12 cilindri dispusi in V", se arata in comunicatul producatorului.

Intr-adevar, modelul S65 AMG este o masina cu pedigree: prima generatie de S65 AMG a fost lansata in 2003, iar cea de-a doua generatie a fost produsa intre 2006 si 2013.

Consum redus fata de modelul anterior

Punctele forte ale motorului de 12 cilindri biturbo includ acceleratia usoara in orice treapta de viteza, dar si sunetul de motor V12 specific AMG.

In comparatie cu modelul anterior, consumul a fost redus cu 2,4 litri la 100 de kilometri. Cu un consum de carburant de 11,9 liri la suta de kilometri, noul S65 AMG este cel mai eficient motor in V12 din lume din punct de vedere al fortei si al cuplului de torsiune.

Sistemul de reducere a consumului aliniat la standardele europene de emisie euro 6, care vor intra in vigoare abia in 2015, spun reprezentantii Mercedes.

Dupa S 63 AMG urmeaza noul S 65 AMG

"La scurt timp dupa lansarea modelului S 63 AMG lansam noul S 65 AMG. (...). Prin cea de-a treia generatie de S65 AMG, le oferim clientilor fascinati de modelele Mercedes V12 un automobil unic cu performante inalte", declara Tobias Moers, Presedintele board-ului de management Mercedes-AMG GmbH.

Noul Mercedes S 65 AMG are, de asemenea, si o baterie litiu-ion, care ii asigura o greutate cu 20 de kilograme mai mica decat varianta traditionala.

Ce extraoptiuni ai

In ceea ce priveste elementele de siguranta, masina se evidentiaza prin sistemul sau autonom de franare Pre-Safe, dar si prin sistemul de asistenta pe timp de noapte.

Daca alegi varianta cu extraoptiuni, ai de ales intre o camera cu vedere 360 de grade, scaune realizate exclusiv pentru acet model si chiar sisteme de entertainment separate pentru fiecare din pasagerii de pe bancheta din spate.

Printre dotarile menite sa asigure confortul si siguranta se mai numara si display-ul in dreptul tetierelor si touchpad-ul.

Pretul Mercedes-Benz S65 AMG

Noul S 65 AMG va fi lansat la "LA Auto Show", incepand cu 20 noiembrie, dar va fi disponibil in varianta sedan doar incepand cu luna martie 2014 pe anumite piete, cu preturi ponind de la 232.050 de euro in Germania, au precizat oficialii Mercedes-Benz Romania.

Masina va fi disponibila cu patru tipuri de motorizare, inclusiv doua hibrid (S 300 BlueTEC Hybrid si S 400 Hybrid), echipate cu motor electric.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Noul Mercedes Benz S65 AMG, #noul Mercedes, #lansare Mercedes salon auto LA , #Salon auto