Noul Jaguar XF, lectia simplitatii unei masini de mare caracter

Sambata, 28 Martie 2015, ora 00:00
2436 citiri
Noul Jaguar XF, lectia simplitatii unei masini de mare caracter

Noul Jaguar XF a survolat Tamisa pentru a ateriza in mijlocul cartierului londonez Canary Wharf. Masina a facut o prima acrobatie in fata publicului din Londra, inainte de a fi expusa pe podiumul Salonului Auto de la New York.

Modelul XF 2015 va fi expus sub lumina reflectoarelor pe 1 aprilie pentru a uimi publicul american cu rafinamentul liniilor sale, aerodinamica si consumul redus de combustibil, anunta compania intr-un comunicat de presa.

Jaguar XF, o masina cu scop precis

Noul XF mentine o parte din caracteristicile predecesorului sau, dar vine cu o caroserie realizata in proportie de 75% din aluminiu, fiind, in acelasi timp, mai usor si mai rezistent.

"Echipa de design a fost animata de disciplina simplitatii. Pentru aceasta este nevoie de timp si de un grad inalt de determinare.

Fiecare linie a designului exterior al noului Jaguar XF are un scop precis, nimic nu este superfluu", a declarat Ian Callum, directorul departamentului de design de la Jaguar.

Noul model XF este mai usor cu 190 de kilograme decat cel actual, iar lejeritatea cu care promite sa evolueze pe sosele este amplificata de noua gama de motoare puternice si rafinate.

In varianta diesel, motoarele Ingenium de 2,0 litri vin in doua variante: de 163 CP si de 180 CP.

La motoarele pe benzina vei putea alege intre un motor de 2,0 litri turboalimentat de 240 CP si furibundul V6 3.0 supraalimentat, in variantele de 340 CP si 380 CP.

In varianta diesel de 163 CP, noul Jaguar XF este cel mai usor si mai economic model diesel non-hibrid din segmentul sau - cu 80 kg mai usor decat cel mai apropiat competitor al sau.

La interior, noutatea absoluta este oferita de Sistemul Infotainment si de conectivitate, cel mai avansat oferit vreodata de Jaguar.

Noul sistem InControl Touch Pro este dotat cu un ecran tactil de 10.2 inch si tehnologie Dual View, care permite ca, simultan, soferul sa vada informatii precum navigatia, in timp ce pasagerul din fata se uita la TV sau urmareste un DVD.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#noul Jaguar XF, #performante Jaguar XF, #lansare Jaguar XF, #motorizari Jaguar XF 2015 , #Salon auto