Ferrari anunta scaderea cu 8% a vanzarilor de masini si a veniturilor

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:25
1415 citiri
Ferrari anunta scaderea cu 8% a vanzarilor de masini si a veniturilor

Ferrari a livrat 3.226 masini, in primele sase luni din acest an, cu 8% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, cu un procent similar scazand si veniturile, care au fost in semestrul I din acest an de 891 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei italiene, precizeaza NewsIn.

"Este un rezultat pozitiv, date fiind particularitatile negative curente de pe pietele mondiale si comparat cu prima jumatate a anului 2008, care a fost cel mai mare succes financiar din intreaga istorie a Calutului cabrat, se arata in comunicatul de presa al companiei italiene.

Acesta mai arata ca, in ciuda numarului mai mic de masini vandute, cota de piata a Ferrari a crescut cu mai mult de 10 puncte, la 32,8%.

Veniturile inregistrate de Ferrari au fost de 891 milioane euro, in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului 2008. Profitul realizat a fost de 124 milioane euro, cu 24% mai mic decat cel inregistrat in primul semestru din 2008, de 164 milioane euro.

La nivel mondial exista 29 de reprezentante Ferrari, compania avand in plan deschiderea altora in 2010.

Dupa primul semestru, divizia service a inregistrat rezultate financiare notabile: profit de 2,5 milioane euro dupa ce in primele sase luni din 2008 aceasta divizie avea 400.000 de euro pierderi.

La capitolul mediu inconjurator si siguranta, compania a raportat incheierea lucrarilor si darea in folosinta a unui nou sistem ce produce simultan putere mecanica, racire si caldura, investitia fiind de 20 milioane de euro.

Impreuna cu sistemul fotovoltaic, uzina Ferrari de la Maranello este aprpoape complet autonoma din punct de vedere al necesarului de energie.

Diferenta necesara este asigurata de la producatori care folosesc resurse regenerabile. Investitia a condus la scaderea cu aproape 25-30% a emisiilor de bioxid de carbon la uzina de la Maranello.

Cel mai recent produs din gama Ferrari este F458 Italia, considerat de presedintele companiei, Luca di Montezemolo, ca fiind cel mai inovativ model al "Calutului cabrat".

Acest model a fost prezentat in luna iulie, iar prezentarea mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt. Comercializarea modelului se va face cu incepere de anul viitor.

In Romania, masinile Ferrari sunt importate de compania Forza Rossa, firma detinuta de ministrul sanatatii Ion Bazac si sotia acestuia, Camelia Bazac.

Reprezentantii companiei declarat pentru NerwsIn, la finele lunii iunie, ca de la inceputul anului au fost livrate 10 masini Ferrari, iar pana la finele lui 2009 alte 15 vor ajunge la proprietari.

In plus, s-au primit sapte comenzi, care se adauga la alte 32. Pe parcursul anului 2008, Forza Rossa a primit 48 de comenzi, din care au fost livrate 15 masini.

 

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#ferrari, # masini, # venituri, # profit , #Salon auto