Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a fost cea mai dinamica piata auto din Europa, in luna octombrie

Romania a fost cea mai dinamica piata auto din Europa, in luna octombrie


Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anuntat marti ca vanzarile de autoturisme noi in Europa (UE plus tarile EFTA) au inregistrat o crestere de 8,6% in luna octombrie 2019 comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, cea mai dinamica piata auto fiind cea din Romania, unde inmatricularile de autoturisme noi au inregistrat o crestere de 58,1% in ritm anual, transmite Reuters.

Un numar de 1,214 milioane autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta in Uniunea Europeana si tarile EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia), comparativ cu 1,083 milioane autoturisme inmatriculate in luna octombrie 2018.

Inmatricularile de autoturisme noi au crescut in aproape toate statele UE, exceptand Ciprul si Marea Britanie. Patru din cele cinci mari piete au inregistrat cresteri solide, in frunte cu Germania (12,7%), Franta (8,7%), Italia (6,7%) si Spania (6,3%), in timp ce in Marea Britanie s-a inregistrat un declin de 6,7%.

In Romania, in luna octombrie 2019 au fost inmatriculate 10.649 autoturisme, in crestere cu 58,1% comparativ cu 6.736 unitati in luna octombrie a anului trecut. In primele 10 luni ale anului curent, in Romania au fost inmatriculate 134.698 autoturisme, in crestere cu 18,9% in ritm anual, in timp ce piata auto din Europa a inregistrat un declin de 0,7% in primele zece luni ale anului.

In ceea ce priveste marii producatori auto, luna octombrie a fost marcata de o revenire semnificativa a cererii pentru autoturismele Volkswagen, care au inregistrat o crestere a vanzarilor de 29%. Imediat dupa marca germana se situeaza Renault, care a inregistrat in luna octombrie o crestere a vanzarilor de 15,8%. In ceea ce priveste inmatricularile de autoturisme marca Dacia in Europa, acestea au crescut cu 7,8% in luna octombrie pana la 40.687 unitati.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1934 ori
Citeste mai multe desprepiata auto Romania piata auto Europa