Oficialii Ford s-au intalnit cu premierul Victor Ponta

Luni, 16 Iulie 2012, ora 16:31
1727 citiri
Oficialii Ford s-au intalnit cu premierul Victor Ponta

O delegatie din partea companiei Ford a discutat, luni dupa-amiaza, cu premierul Victor Ponta despre planurile de investitii si prioritatile constructorului american pentru uzina de la Craiova in perioada urmatoare.

La intalnire au participat, printre altii, primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, si Wolfgang Schneider, vicepresedintele pe probleme juridice, guvernamentale si de mediu al Ford Europa.

Grupul american Ford a preluat, in anul 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, si, conform contractului de privatizare, avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu in valoare de 675 milioane euro, precum si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.

La finele lunii iunie, producatorul auto a anuntat ca noul B-MAX va fi pus in vanzare in Europa spre sfarsitul acestui an si ca va fi lider de clasa la consumul de combustibil si emisii CO2 in ambele versiuni de motorizare pe motorina si benzina.

Noul model, disponibil cu ambele versiuni de 100 CP si 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, este produs la Craiova.

B-MAX se numara printre masinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibila coliziune la viteza mica si actioneaza automat asupra franelor.

Ford a confirmat, in aceeasi perioada, inceperea constructiei unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzina, ce va intra in productie de serie la inceputul anului viitor.

In data de 21 mai, Senatul Romaniei a adoptat un proiect de lege ce reduce ajutorul de stat la SC Automobile Craiova SA la 72 milioane euro de la 143 milioane euro.

In raportul de admitere al Comisiei de buget-finante se arata ca, potrivit obiectului de reglementare al proiectului de lege, in urma modificarii contractului de cumparare de catre Ford a 72% din actiunile detinute de AVAS la SC Automobile Craiova SA, perioada de implementare a investitiilor Ford a fost extinsa cu trei luni pana la 31 decembrie 2012, ajutorul de stat pentru proiectele de investitii a fost redus, iar valoarea totala a investitiilor a crescut de la 675 milioane euro la 869 milioane euro.

Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. In total, Ford investeste peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane de dolari) in productia de motoare si vehicule in Romania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#oficiali Ford Victor Ponta, #intalnire oficiali Ford premier, #discutii situatie Ford Craiova, #ford b max , #Piata auto