Ford se extinde: A deschis a patra fabrica in China

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 11:48
1883 citiri
Ford se extinde: A deschis a patra fabrica in China
Ford Focus China

Ford a inaugurat cea de-a patra fabrica in China care va produce modelul Ford Focus, intr-o incercare de a castiga teren pe o piata-cheie pentru compania auto.

Fabrica a fost construita in Chongqing, prin intermediul unui parteneriat cu Mazda. Avand o capacitate de productie de 150 de mii de masini anual, fabrica va mari capacitatea de productie a modelelor Ford in China la 600 de mii pe an, potrivit Detroit Free Press.

"Este o zi foarte speciala. Nu inauguezi in fiecare zi o noua fabrica. Este rezultatul a 10 ani de investitii si va schimba vietile a mii de oameni", a declarat Joe Hinrichs, presedintele Ford pentru Asia si Africa.

General Motors si Volkswagen sunt liderii pietei auto chineze in acest moment. Daca Ford a vandut aproximativ 520 de mii de masini in China in anul 2011, General Motors si Volkswagen vand mai mult de 2 milioane de masini in fiecare an.

China, centru de productie important

Ford mai are o fabrica de asamblare in Chongqing, pe langa alte unitati de fabricare a motoarelor, zona devenind astfel cel mai mare nucleu de productie pentru companie, dupa Michigan.

Noua unitate de productie din Chongqing va avea capacitatea de a fabrica 6 modele diferite, printre care si noul Ford Focus care va fi lansat in aceasta primavara.

"Ford este dedicat natiunii chineze si unui viitor mai verde. Noul Ford Focus este un model de succes extrem de popular la nivel mondial si sunt incantati sa incepem productia lui si in China", a declarat Dave Schoch, presedintele Ford in China.

Cu toate acestea, 2011 nu a fost un an foarte bun pentru Ford din cauza impactul pe care l-au avut inundatiile din Thailanda, potrivit declaratiilor facute de directorul de Finante al Ford. Lewis Booth, CFO Ford, a spus, in cadrul unei conferinte tinute la Detroit ca inundatiile din Thailanda au determinat Ford-Mazda Co sa inchida una din fabricile din zona timp de cateva saptamani.

Ford in Romania

Versiunea de serie a modelului Ford B-MAX care se produce, incepand din acest an, la fabrica din Craiova, va fi prezentata in martie la Salonul Auto de la Geneva de presedintele si directorul executiv al Ford, Alan Mulally.

Printre principalele caracteristici ale modelui B-MAX, un monovolum compact, se numara spatiul de depozitare, care este cel mai incapator din clasa sa, executia si materialele de inalta calitate, precum si noi motoare avansate din punct de vedere tehnologic.

Potrivit reprezentantilor Ford, lansarea in productie a modelului B-MAX a impus o noua abordare a construirii usilor, rezultand un acces deosebit de bun pentru soferi, pasageri si bagaje, cu stalpii centrali integrati chiar in usi.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#fabrica Ford in China, #productie Focus in China, #Ford Focus in China , #Piata auto