Vanzarile de masini noi din Marea Britanie au scazut cu 22%

Joi, 05 Martie 2009, ora 13:50
1977 citiri
Vanzarile de masini noi din Marea Britanie au scazut cu 22%

Vanzarile de vehicule noi din Marea Britanie au scazut cu 22% in februarie, fata de nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unor date relevate joi, scrie BBC News.

Numarul noilor vehicule inregistrate in Marea Britanie a scazut la 54.359, de la 69.610 vehicule inregistrate in februarie 2008, conform datelor societatii traderilor si producatorilor auto (SMMT).

Majoritatea constructorilor auto au redus productia si numarul angajatilor uzinelor din Marea Britanie, in contextul scaderii cererii.

Asociatia a anuntat ca este "imperativ" ca guvernul sa ia mai multe masuri de ajutorare a sectorului. "Este imperativ ca oficialii guvernamentali sa raspunda la propunerile industriei pentru o schema de ajutor si acces la finante si credite", a anuntat directorul executiv al SMMT, Paul Everitt.

Aceasta schema propune ca proprietarii de automobile sa fie platiti pentru schimbarea masinilor vechi cu unele noi.

In timp ce planul a fost aprobat in Germania, guvernul Marii Britanii a respins ideea pana acum. in schimb, guvernul a inaintat in ianuarie un plan de sprijinire a industriei auto din Regat, care s-ar putea ridica la 2,3 miliarde lire sterline.

Totodata, schema include posibilitatea eliberarii a unor imprumuturi de 1,3 miliarde lire sterline din partea guvernelor europene, pentru constructorii auto si furnizorii majori.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#marea britanie, # masini, # nivel, #imprumuturi , #Masini noi