Promotii si reduceri de mii de euro la masinile noi

Duminica, 24 Mai 2009, ora 14:13
2367 citiri
Promotii si reduceri de mii de euro la masinile noi

Dealerii auto recurg la masuri disperate pentru a-i atrage pe clienti, intr-o perioada in care cei care isi permit sa cumpere o masina noua sunt tot mai putini. In ciuda reducerilor semnificative, preturile masinilor raman ridicate, mai ales din cauza devalorizarii monedei nationale.

Potrivit Realitatea Tv, reprezentantii dealerilor auto spun ca reducerile cu multe zerouri, dar si programul Rabla au atras mai multi clienti, iar vanzarile au inregistrat in ultima perioada o usoara crestere.

Pe langa reducerile de pret, mai sunt si promotii de tot felul. "Pe partea de leasing oferim 6 rate de leasing gratuite, dobanzi incepand cu 0 %. Iar pe partea de credit oferim un an de casco gratuit.", a afirmat Valentin Iliescu, sef vanzari dealer auto.

Devalorizarea monedei nationale face insa ca toate aceste reduceri sa nu-i ajute prea mult pe cei care vor sa-si cumpere o masina.

Anul trecut, de exemplu, o masina in valoare de 10 mii de euro se vindea cu putin peste 36 de mii de lei. Acum aceeasi masina, tot in valoare de 10 mii de euro, se vinde cu aproape 42 de mii de lei. Daca aplicam o reducere de 10 %, aceesi masina costa totusi cu o mie de lei mai mult decat anul trecut.

Chiar daca au cunoscut o usoara crestere in ultimul timp, vanzarile de masini noi de la inceputul anului si pana acum sunt la jumatatea celor din aceeasi perioada a anului trecut, dupa cum reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile. 

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#dealeri, #masina, #nationala, #reduceri , #Masini noi