Ce va insemna masina de lux, in 2010?

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 20:33
4414 citiri
Ce va insemna masina de lux, in 2010?

In curand, prestigiul unei masini de lux nu va mai fi dat de spatiul interior pe care il ofera sau de motorizare ci de cat de mica si eco este aceasta.



Modelul hybrid Mercedes S400
, cu un motor de sase cilindri si baterii cu litiu, nu este la fel de puternic ca un Benz dotat cu V8, dar are o "felie" de 10% din vanzarile intregii clase S.

Orientarea catre luxul tehnologiei deschide usi pentru alti producatori care se gandesc sa "atace" segmentul masinilor cu volum mic, dar cu pret mare.

Honda, spre exemplu, a construit un model cu un motor alimentat cu hidrogen
. Masina a fost folosita pentru teste, dar daca cei de la Honda s-ar decide sa o produca in serie, pretul acesteia ar pune Honda pe lista producatorilor auto de lux.

Cine ar cumpara o astfel de masina, care ar scumpa si greu de incarcat, din cauza numarului redus de statii auto cu hidrogen? Cel mai probabil, oamenii bogati.

Nissan va construi o masina electrica, numita Leaf. Reprezentantii companiei spun ca va costa 30.000 de dolari, fara bateriile care vor fi vandute separat. De asemenea, masina va avea un uz limitat, deoarece bateriile nu functioneaza asa de bine iarna.

Acesta este adevaratul lux: sa platesti 30.000 de dolari pentru o masina care nici macar nu functioneaza prea bine.

Un alt exemplu este modelul electric/hybrid Chevrolet Volt, care va costa aproximativ 40.000 de dolari, un pret mare pentru clientul obisnuit al Chevrolet.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#auto, #lux, #masini, #piata , #Masini electrice