Uzinele Ferrari vor lucra in doua schimburi, pentru a face fata cererii de masini de lux

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 11:54
3850 citiri
Uzinele Ferrari vor lucra in doua schimburi, pentru a face fata cererii de masini de lux
Foto: CC0 Creative Commons

Constructorul italian de automobile sport Ferrari NV intentioneaza sa majoreze productia prin introducerea celui de-al doilea schimb in fabricile sale, din 2018, in conditiile in care livrarile vor atinge, cu un an mai devreme decat se preconiza, tinta de 9.000 de vehicule pe an, au declarat pentru Bloomberg surse din interiorul companiei.

Aceasta majorare a productiei face parte din planul directorului general Sergio Marchionne de a creste productivitatea prin extinderea liniei de produse combinata insa cu mentinerea unui pret exclusivist de cel putin 170.000 de euro pe model. Marchionne urmeaza sa prezinte, la inceputul lui 2018, noul sau plan strategic pe termen mediu.

Potrivit surselor care au dorit sa isi pastreze anonimatul, noul plan strategic va include primul model de tip SUV al celor de la Ferrari, in conditiile in care obiectivul de vanzari anuale ar urma sa fie superior limitei de 10.000 de unitati pe an. Printre celelalte obiective ale planului se numara si dublarea profitului operational pana la doua miliarde de euro in 2022.

Ferrari si-a imbunatatit deja tinta de profit pentru 2017 dupa ce lansarea unor super-automobile in editie limitata a permis constructorului italian sa isi atinga obiectivul de profit cu doi ani mai devreme. In acest an, profitul operational al Ferrari ar urma sa se ridice la un miliard de euro.

Conform informatiilor incluse in prospectul pentru listarea actiunilor Ferrari la New York Stock Exchange in luna octombrie 2015, constructorul italian preconiza sa vanda 9.000 de automobile in anul 2019. Insa, potrivit surselor citate de Bloomberg, deja in 2018 productia ar putea fi majorata cu 7% pana la 9.000 de unitati, de la aproximativ 8.400 de unitati in acest an.

In mod normal, productia constructorului auto italian urmeaza o evolutie similara cu cea a livrarilor, avand in vedere ca Ferrari are o lista de asteptare de peste 12 luni pentru majoritatea modelelor sale. Marchionne, citandu-l pe fondatorul companiei Enzo Ferrari, a spus in trecut ca Ferrari ar trebui sa vanda cu cel putin un automobil mai putin decat cere piata.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ferrari crestere productie , #Masini de lux