Cat de ieftine au devenit masinile de lux pe piata second-hand

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 16:00
2232 citiri
Cat de ieftine au devenit masinile de lux pe piata second-hand

Numarul tot mai mare de masini de lux returnate companiilor de leasing si cresterea ofertei pe piata de second-hand, cumulata cu scaderea cererii de automobile scumpe, au determinat scaderea preturilor acestora cu aproape 210.000 de euro, in mai putin de doi ani.

Odata cu lansarea campaniilor de reduceri pe piata masinilor noi de pana la 50%, s-a ajuns la o scadere accentuata a preturilor la masinile de lux second-hand, comercializate fie de catre firmele de leasing, carora le-au fost returnate de catre clientii rau-platnici, fie de companii specializate pe second-hand.

"In prezent toate masinile se vand mai ieftin, nu neaparat automobilele scumpe, ci si masinile cu preturi din segmentul inferior. Era normal sa vedem preturi mai mici si la modelele de lux, a spus Marius Carp, analist al pietei auto si fost director in cadrul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Spre exemplu, pretul unui Maybach 62S, cel mai scump din gama constructorului german a scazut cu peste 210.000 de euro in mai putin de doi ani, in conditiile in care automobilul nu are mai mult de 22.000 km parcursi.

In acelasi timp, in prezent poate fi achizitionat un Bentley Arnage T "Mariner", fabricat in 2009 cu peste 82.000 de euro mai ieftin decat pretul de lista de 347.075 de euro. Pe de alta parte, aceste modele nu au fost personalizate de catre clienti, ci de un client anterior sau de importator."

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Ești în căutarea unei modalități flexibile și convenabile de a-ți extinde călătoriile? În acest context, mașinile de închiriat reprezintă o soluție flexibilă, chiar convenabilă, fie...
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#ieftine, #masini, #lux, #second, #hand, #preturi , #Masini de lux