Lotus Exige S: Rasfata-te cu cel mai nou supercar din Romania

Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
2307 citiri
Lotus Exige S: Rasfata-te cu cel mai nou supercar din Romania

Lotus Exige S a fost lansat oficial in Romania, zilele trecute, devenind, astfel, noul tau "must have" in materie de supermasini. Daca in timpul saptamanii iti pastrezi imaginea cu o masina business, in weekend, Business24 te invita la o plimbare cu sportivul Lotus Exige S.

"Lotus Exige S este o bijuterie mecanica. Este simbolul performantei, agilitatii si manevrabilitatii. Este greu sa gasesti un automobil cu motorul central spate (care-i ofera o stabilitate perfecta pe viraje), care sa cantareasca doar 1,176kg, sa aiba o

putere a motorului de 350 cai putere si sa coste sub 60,000 EUR. In plus, design-ul si linia aerodinamica reprezinta adaptarea pe masina de strada a ultimelor descoperiri ale inginerilor echipei Lotus din Formula 1.

Lotus Exige S este un model in serie limitata, se vor produce doar 300 de modele, iar acest lucru o transforma si intr-o investitie, caci valoarea in timp ii va creste. Lotus va deveni in viitorul apropiat un nume major pe piata automobilelor

sport.

Acest lucru insemana ca valoarea simbolica a brand-ului dar si a modelelor va deveni foarte mare si va transforma automobilele cumparate in prezent intr-o investitie foarte profitabila.

Pretul unui Lotus Exige S este de 59,800 de euro", a declarat Lucian Sonea, director de marketing Forza Rossa pentru Business24.

Caracteristicile noului model de la Lotus

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1 167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus.

Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanta maxima precum si o linie autentica.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programata si un reglaj optimizat al suspensiilor.

Acestea transforma modelul intr-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteza, se arata in comunicatul Forza Rossa.

Pe scurt, Exige S dispune de un motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, de 3,5 litri, cu 350 CP. Exige S are cutie de viteze manuala in 6 trepte, cu rapoarte scurte.

Modelul cantareste 1,176 kg, iar raportul greutate/putere este de 3,3. Bolidul ajunge la 100 de kilometri la ora in 4,0 secunde si atinge viteza maxima de 274 kilometri la ora.

Lotus Exige S poate fi achizitionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars in Romania, Republica Moldova, Serbia si Montenegru.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Lotus Exige S Romania, #lansare Lotus Exige S , #Lansari