Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Podul Calafat-Vidin, inaugurat in 14 iunie. Care va fi taxa de tranzitare

Podul Calafat-Vidin, inaugurat in 14 iunie. Care va fi taxa de tranzitare


Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi inaugurat in 14 iunie si va fi exploatat de o societate mixta romano-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de sase euro, a anuntat, marti, la Calafat, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu, care a mers, marti, la Calafat pentru a verifica stadiul lucrarilor la Podul rutier-feroviar Calafat-Vidin, a anuntat ca acesta va fi exploatat de o societate mixta romano-bulgara, care va fi infiintata pana in 14 iunie, cand va avea loc inaugurarea acestui obiectiv.

Lucrarile sunt aproape finalizate

"Mai exista cateva detalii tehnice care vor fi gata in perioada imediat urmatoare, si aici ma refer la lucrarile care se executa la catenara (firul de alimentare cu energie electrica pentru circulatia feroviara), fiind o diferenta de nivel de doar 10 centimetri intre catenara dintre Romania si Bulgaria, pe care o vom pierde pe o distanta de o suta de metri", a precizat Fenechiu.

El a spus ca a primit asigurari ca pana pe 9 iunie vor fi montate si cabinele pentru personalul Politiei de Frontiera, atat pentru partea romana, cat si pentru partea bulgara.

"Desi initial, in speranta aderarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, nu mai erau necesare aceste cabine, constructorul a dat asigurari ca vor fi functionale inainte de data inaugurarii, mai exact pe 9 iunie", a explicat Relu Fenechiu, care a anuntat ca taxa pentru traversarea podului va fi de 6 euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2894 ori